LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 april 2019

nieuws

Door een storing is de Nieuwsbrief vandaag wat later.

Na enkele maanden in een dip te hebben gezeten is de Chinese industrie nu weer fors aan het werk gegaan. De output is gestegen en de PMI is op 50,8 gekomen. (Alles boven 50 is positief en duidt op groei)

De koersen van beursgenoteerde aandelen in Azië zijn omhoog gegaan nadat de PMI in China bekend werd.

De verkiezingen in Turkije hebben Erdogan een bloedneus bezorgd. Hij heeft Ankara verloren en Istanboel is kiele kiele. Hij verliest de steun van de stadsbewoners ondanks een overweldigende overheersing van de media.

In de VS is het lichaam van Amerika’s eerste vrouwelijke moslim rechter in een rivier gevonden. Ze was sinds 2013 aangesteld als rechter. Nog onduidelijk is of er sprake is van een misdrijf.

De spanning tussen Taiwan en China is toegenomen nadat twee Chinese straaljagers het luchtruim van Taiwan schonden. China is actief aan het provoceren.

In Oekraïne is de eerste rond van de presidentsverkiezingen door een komiek gewonnen. Er komt een tweede ronde tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen. De uitslag kan dan heel anders zijn omdat de kiezers die nu voor andere politici kozen dan mogelijk op de huidige president gaan stemmen.

De Brexit blijft een Engelse klucht. Het lagerhuis komt er niet uit.

Er is grote twijfel over de officiële Russische economische cijfers voor heel 2018. Dit omdat de cijfers fors afwijken van de eerste drie kwartalen. Om de cijfers te laten kloppen moet de Russische economie in het vierde kwartaal een economisch wonder zijn geworden. De vraag is of het corruptie, fouten, een wonder of politieke invloed is geweest.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *