LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 03 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 03 okt 2019

bankierseed, fraude

Volgens Goldman Sachs CEO David Solomon was het handelen van Goldman Sachs rondom double dealing een kwestie van perceptie. Deze zaak is later geschikt voor 20 miljoen dollar. Vreemde en criminele perceptie houdt die CEO er dus op na. De uitspraak is opgenomen door Carmen Segarra waarover hier meer.

Ook enkele ministers van Trump komen nu in de problemen omdat bewijzen zich opstapelen tegen deze functionarissen. Ze verklaarden bijvoorbeeld eerst van niets te weten, maar nu blijkt dat ze aanwezig waren en/of actief meeluisterden bij telefonische gesprekken waarin door Trump criminele en verboden zaken werden besproken. Enkele van de desbetreffende functionarissen hebben nu al uitnodigingen gekregen voor hearings in het Congres. Een aangeschreven minister heeft nu aangegeven dat hij zijn staf niet laat komen. Ook dat is weer illegaal. Het gaat dus maar door.

PSV heeft het sponsorcontract met Investous verbroken. Deze firma blijkt verantwoordelijk te zijn voor de malafide advertenties op Facebook waarbij bekende personen zogenaamd uitspraken doen over bijvoorbeeld bitcoin. John de Mol klaagde Facebook al aan en Jort Kelder gaat nu een instituut opzetten om deze oplichters aan te pakken.

Die bankiers hebben een tijdelijk beroepsverbodem opgelegd gekregen omdat ze de bankierseed overtraden. De vraag is hoe vervelend ze de sanctie vinden. Een paar maanden vakantie en daarna? In hoeverre blijft zo’n sanctie aan je plakken? Namen zijn niet vrijgegeven. Dit heeft dan weinig zin. De namen zouden openbaar gemaakt moeten worden, zodat we allemaal weten wie de oplichters zijn. Dan pas heeft zoiets daadwerkelijk zin. Overigens zijn alleen kleine vissen aangepakt. Ook dat geeft te denken.

Camera fabrikant GoPro heeft de verwachtingen neerwaarts bijgesteld. Het bedrijf blijft groeien, maar het gaat minder hard dan ze eerder verwacht hadden. Een deel van de oorzaak is de verplaatsing van de productie van China naar Mexico.

Volgens analistenbureau Berenberg kan de koersverwachting op het aandeel Alfen flink omhoog. Alfen staat nu met boven 13 euro per aandeel en ze verwachten dat het aandeel naar 21,50 kan stijgen.

Arcadis is gevraagd te kijken naar een versterking van de kust van het eiland Manhatten in New York. Ze overwegen het eiland met 150 meter te verbreding op op die plek ook waterkering te realiseren. Bij de orkaan Sandy liep een deel van het eiland onder water. De nieuwe landwinning moet dat soort overstromingen gaan voorkomen.

In de VS is er een broker oorlog uitgebroken. Charles Swapp en Ameritrade bieden vanaf vandaag gratis transacties aan. Ze halen hun winst voortaan uit de spread, niet uit de brokercommissies. Ik betaalde voorheen bij Ameritrade 15 dollar per transactie, dus het is nogal een stap voor ze. (Ik deed dan ook extreem weinig transacties)

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *