LADEN

Typ om te zoeken

Litouwen loopt op ons voor

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Litouwen loopt op ons voor

We kunnen het ons misschien niet zo indenken, maar als we kijken naar de banken- en financiële wereld, dan loopt Litouwen qua automatisering ver op ons voor.
Een opzet als Neo Finance bijvoorbeeld is in Nederland en België nog niet mogelijk. Onze wetgeving loopt zo achter dat zo’n opzet hier nog niet mag.
Hoe komt dat?
Dat heeft alles te maken met de macht van de financiële lobby. In Nederland en België willen de gevestigde partijen niet dat bedrijven zoals Neo Finance voet aan de grond krijgen. De bestaande partijen zouden immers uit de markt geblazen worden.
Dat is al als een bedrijf als Neo Finance hier zou willen opereren. Ze zijn namelijk afhankelijk van goede data. Ook op dat vlak loopt West Europa ver achter. In Litouwen is veel meer elektronisch vastgelegd en bereikbaar. Dat maakt dat je veel sneller en beter inzicht hebt in trends zodat je de rente goed kan afstemmen, maar ook dat je risico’s goed kan inschatten. Zo ver zijn we nog niet in Nederland en België.
Als u dus nog in de waan leeft dat Litouwen wat op ons achter loopt, dan hoop ik dat nu weggenomen te hebben.
Litouwen is wel een armer land dan Nederland en België. De lonen liggen lager. Dat is echter niet erg, leven is daar ook veel goedkoper. Er is ruimte zat, dus woningen zijn goedkoop. Lenen om te wonen is er een uitzondering, terwijl het hier de regel is. Vraag je af wie er rijker is, iemand die eigenaar is van de woning, of iemand die het eigendom via een hypotheek in feite aan de bank heeft gegeven…

Meer weten over hoe Neo Finance ook jouw financiële situatie kan verbeteren? Kijk hier naar de site die ik maakte.
Gisteren maakte ik ook een video over de voorsprong van Litouwen op West Europa. Kijk hier.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *