LADEN

Typ om te zoeken

Leningen met grote korting

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Leningen met grote korting

In de Secundaire Markt van NEO Finance zag ik deze week twee leningen staan met een 70% korting. Eén van deze leningen ging over een lening van 10 euro. Ik kon die dus kopen voor 3 euro.
De lener moet echter nu in totaal nog 17,80 aan aflossing én opgelopen rente betalen. Zou deze lening ooit afbetaald gaan worden, dan maak ik meer dan 500% rendement op mijn geïnvesteerde drie euro.
Die gok durf ik dus wel aan omdat de lener een paar maanden geleden nog wat geld overmaakte. Er is dus wel de wil om te betalen, maar niet de middelen. Dat kan dus veranderen en die gok neem ik dus.
Degene die deze slechte lening verkocht is blij dat deze nu waardeloze lening nog drie euro opleverde.
De andere lening die ik kocht was iets duurder, maar ook met 70% korting. Ook daar heb ik de gok gewoon genomen. Ook hier zag ik een reden om te verwachten dat de lener wel wil betalen, maar dan nu gewoon door een tekort aan middelen niet kan. Ik hoop op een verbetering van die situatie. Ook hier meer dan 500% rendement als het uiteindelijk wel lukt te betalen.
In feite komt het er op neer dat ik een paar slechte leningen kan hebben, als er maar af en toe een goede tussen blijft zitten. Met 500%+ rendement op het geïnvesteerde vermogen kan je wel tegen een stootje.
Toch koop ik zelfs met 70% korting niet alles.
Ook ik zie leningen met enorme kortingen die naar mijn idee geen enkele kans op uitbetaling meer maken. Het is dus niet ‘blind’ beleggen. Het is een gewogen gokje maken. Dat maakt zoiets saais als beleggen in NEO Finance leningen toch een beetje spannend.
Meer over NEO Finance en de cursus over NEO Finance vindt je hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *