LADEN

Typ om te zoeken

Lange termijn belegging (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Lange termijn belegging (Tom Lassing)

Soms maken politici het u als belegger heel erg makkelijk.
Zo is Trump heel duidelijk over de infrastructuur in de VS. Hij wil daar wat aan doen en dan praten we over biljoenen investeringen.
Wegen, bruggen, rioleringen, waterleidingen, spoorwegen, elektriciteitsnetten, het moet in de VS allemaal aangepakt worden. Het land is al sinds de jaren zeventig in gebreke gebleven en heeft veel te weinig geld willen stoppen in onderhoud.
Veel liever voerde men in de wereld oorlogen, want daarmee verdienden de mannen die de macht in het land hebben het grote geld.
De bevolking, maar ook de lagere overheden in de VS zijn door dit rampzalige beleid enorm verarmd.
Alle aandacht ging naar Wall Street en Washington. Als er dan al eens geld voor een bepaalde staat was, dan ging dat geld naar militaire vliegvelden en prestige objecten. Zo zijn de sportarena’s wel overal in de VS van top kwaliteit. Geef het volk immers brood en spelen.
Ik ben geen fan van Trump, maar wat hij beter doet dan de 10 presidenten voor hem is dat hij wel aandacht heeft voor de belangrijke diepte investeringen in infrastructuur. Vooralsnog praat hij er echter alleen maar over maar zelfs dat is al meer dan de rest samen deed.
Het feit dat de VS zich die moeite zo lang niet heeft genomen, maakt dat ze nu moeite hebben op de wereldmarkt. Ze missen de snelheid waarmee China, Japan en Europa zaken kunnen doen en ontwikkelingen kunnen doorvoeren en heel simpel, spullen kunnen vervoeren. Kijk eens naar hoe je geld overmaakt. In de VS doen ze dat nog voornamelijk met de ouderwetse cheque. Het zegt alles over waar de VS is blijven steken. Net als haar president leeft een fors deel van de bevolking in feite nog in de jaren tachtig. Het is precies dit deel van de bevolking dat Trump aan de macht heeft geholpen.
Een enorme investering in alle soorten van infrastructuur is nodig om de bevolking eindelijk klaar te maken voor de 21e eeuw.
Wilt u profiteren van die trend, dan moet u beleggingen in de bedrijven overwegen die gaan profiteren van de investeringen. Kies daarbij vooral voor Amerikaanse bedrijven, want men gunt de aanbesteding niet aan buitenlandse bedrijven. Het maakt het allemaal veel duurder voor Amerika, maar geld er in feite speelt geen rol. Geld kunnen ze namelijk gratis bijverzinnen. Ze denken immers dat de dollar onaantastbaar is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *