LADEN

Typ om te zoeken

Lagere energiekosten (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Lagere energiekosten (Tom Lassing)

U weet dat ik weg ben van mijn zonnepanelen. Ik gebruik nogal wat stroom en de energie rekening is bij mij van 500 euro per maand gezakt naar nu ongeveer 250 euro per maand.
Hoe kreeg ik dat voor elkaar?
Het is een combinatie geweest van de investering in de zonnepanelen, maar het is ook voortgekomen vanuit besparingen.
Zo heb ik januari 2017 nog twee buitenmuren laten isoleren.
Ook heb ik de koelkast heel bewust vervangen. Vergis u niet hoeveel dat kan schelen!
De meeste lampen en vooral de lampen die veel aan staan zijn nu vervangen door LED lampen.
Waar we ons ook bewust van werden, was het feit dat we veel apparatuur permanent aan hadden staan. We hebben nu veel apparatuur aan verlengsnoeren hangen. Op dat verlengsnoer zit een aan/uit knop. Zo kan ook sluipverbruik makkelijk voorkomen worden.
Ik ben overigens de afgelopen weken ook weer eens overal langs gegaan met isolatietape. Na een aantal jaar droogt het in en moet je kijken of vervangen niet een betere optie is. Heb gewoon een rol van 50 meter gekocht en dan hoef je niet meer te klungelen met precies afgemeten stukjes die het al dan niet net wel, of niet niet halen. Nadeel is wel dat iedere deur nu met wat meer moeite dicht gaat. Voordeel is dat deze dan ook echt afsluit. Geen tocht meer!
Ondanks al die maatregelen blijf ik een forse verbruiker van energie. Ik ben echter geen verspiller van energie meer. Dát is de grote verandering.
www.energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *