LADEN

Typ om te zoeken

Lage rente

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Lage rente

rente, rendement

Tot wanneer blijven we kunnen genieten van de lage rente? Het is een vraag die vooral mensen met een hypotheek zullen hebben. Zo goedkoop is lenen nog nooit geweest en heb je nog een dure hypotheek met een rente boven de 4%, dan wil je wel weten of je nog op tijd bent om deze ooit om te wisselen voor een veel goedkopere variant.
Nu, ik denk wel aan te kunnen geven tot welk moment de rente zo laag blijft.
Belangrijk is het om de inflatie in de gaten te houden. Als de officiële inflatie onder de 2% blijft, dan blijft ook de rente laag.
Gaat de inflatie omhoog, dan wordt geld sneller minder waard en dan kan de rente stapje voor stapje omhoog. Immers wordt met de geldontwaarding door inflatie vooral de enorme staatsschuld minder waard.
Het is vooral de onhoudbaar grote staatsschuld in Zuid Europa die er voor zorgt dat de Europese rente niet omhoog kan.
De schulden zijn immers te veel waard en de rente er op zou onhoudbaar groot worden als op die schulden in de huidige situatie de rente naar bijvoorbeeld 4% of hoger zou gaan.
Er is echter nog een moment dat het anders kan worden en dat is het moment dat we de huidige euro munteenheid gaan verlaten. Dat kan na hyperinflatie, maar het kan ook zijn dat Noord Europa op een gegeven moment er voor kiest om een eigen versie van de euro te gaan voeren. Dat zou ook een moment kunnen zijn dat de rente omhoog schiet.
Het eerste scenario staat overigens eerder in de sterren dan het tweede scenario.
Zolang er niets wezenlijks gaat veranderen, blijft de rente dus laag. U heeft nog tijd om de hypotheek over te zetten.

De vraag of u uw huidige hypotheek met lage rente moet aflossen of dat u het geld tegen een (veel) hogere rente gebruikt moet u zelf beantwoorden. U moet minstens 2% meer rendement maken ten opzichte van de rente die u moet betalen. Dan pas is het rendabel.

Kijk hier voor een heel rendabele opzet!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *