LADEN

Typ om te zoeken

Wie beschermt de consument tegen de AFM

Laatste Nieuws

Wie beschermt de consument tegen de AFM

Zoals al gepubliceerd zal de ‘vrije som’ voor beleggingsproducten die niet onder AFM toezicht vallen per 1 januari 2012 naar 100.000 euro gaan.
De AFM, die ondertussen een staat binnen de staat is geworden en meer op de geheime politie dan op een toezichthouder lijkt, heeft daarbij enkele aanvullende regels opgelegd.
Ze werkt de regeling met terugwerkende kracht tot 1815 toen de moderne Nederlandse staat gevestigd werd na de staatsgreep door de Oranjes.

Dit houdt nogal wat in.

Stel even, u bent een belegger die al 20 jaar in een product zit waar indertijd een bedrag van omgerekend 50.000 euro voor gold, dan vindt de AFM dat u per 1 januari 50.000 euro moet bijstorten.
Stel dus even, het is een prima belegging geweest en die 50.000 staat nu op 495.000 euro, dan moet u toch 50.000 euro bijstorten. Je bent een starre toezichthouder, of je bent het niet.
De AFM is ook soepel vindt ze zelf. Stel u zit in een product waar u begon op 50.000 euro, maar het is nu nog slechts 20.000 waard, dan hoeft u ook slechts 50.000 bij te storten.
Het gaat dus echt om het initiële bedrag.
Er is echter nog een heikel probleem. Zoals we allemaal weten, is er een economische financiële crisis gaande. Sommige fondsen zijn gedwongen geworden op slot te gaan. Je kan er niet in of uit.
Die fondsbeheerder, maar ook de klanten kunnen niets en kunnen dus door omstandigheden niet aan de nieuwe wet voldoen.
Gevraagd aan de AFM wat te doen, kwam het antwoord: “Mijnheer, u moet uw probleem niet het probleem van de AFM maken.”
Kortom vanuit de AFM geen enkele oog voor de realiteit.

Wat gaat het allemaal inhouden?
Ten eerste zullen een flink aantal klanten gedwongen worden hun belegging in januari te sluiten omdat ze niet kunnen bijstorten. De afgelopen 10 jaar is de AEX index 70% gedaald, dus de kans dat uw belegging onder water staat is groot. Dat wordt dus keihard verlies nemen.
Verder zullen de fondsen die op slot zijn moeten afwachten hoe stom de AFM gaat zijn. Komen er rechtszaken? Dat zou hoge kosten betekenen, terwijl alleen juristen ermee gebaat zijn.
De AFM heeft als kerntaak de bescherming van consumenten, maar door hun idiote opstelling en hun rare regel dat eea met terugwerkende kracht gaat gelden komen juist de consumenten die ze moeten beschermen het meest in de problemen. Na Goldmoney dus de tweede keer in een paar maanden tijd dat de AFM juist de grootste vijand van de consument is.
De vraag roept zich op, wie beschermt de consument tegen de AFM?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *