LADEN

Typ om te zoeken

Weg van het nieuws (Tom Lassing)

Advertenties Laatste Nieuws

Weg van het nieuws (Tom Lassing)

Voor veel beleggers is het volgen van het nieuws een belangrijke zaak. Niets mag gemist worden, want dan loop je achter.
Bij nadere beschouwing blijkt dat nieuws beleggers echter weinig te zeggen. De rente gaat omhoog, is dat gunstig of ongunstig voor de beurs? Gunstig zegt u? Waarom gaat de beurs dan binnen een uur nadat een renteverhoging is bekendgemaakt weer omlaag? Ongunstig zegt u? Waarom staat de beurs dan drie dagen later weer hoger?
Belegt u werkelijk op dat eerste uurtje?
Er is ergens een natuurramp. Gunstig of ongunstig? Zo ja, met welke termijn houdt u dan als belegger rekening?
Waar ik naar toe wil, is dat dagelijkse nieuwszaken er voor de beurs NIET toe doen. Het zijn de grotere zaken die belangrijk zijn voor de beurs en die grotere zaken zijn geen nieuws, want ze duren maanden, soms jaren. Dat is dus geen ‘nieuws’.


Het nieuws volgen zet u dus op het verkeerde been, want het nieuws geeft u juist afwijkende zaken door, want anders is het niets nieuws.
Aloys Mattijssen is een belegger die van zichzelf zegt dat hij niet aan beleggen doet. Hij is trader. Een stokoude positie die hij in positie heeft is 15 minuten oud. Hij zit echter maar af en toe in de markt. Zo kan het maar zo zijn dat hij afgelopen week slechts tien posities heeft gehad. Met een beetje geluk kan dat hem 2000 euro opgeleverd hebben.
Hij wacht namelijk tot zijn software hem een signaal geeft. Het journaal is voor hem slechts vermaak. De speciaal ontwikkelde software doet het werk en zegt wanneer in en wanneer uit te stappen.
Kom 27 juni kijken naar hoe zijn systeem werkt! Het zal u verbazen hoe anders jet met de beurs om kan gaan en hoeveel richting software je kan geven.
http://www.beursopmaat.nl

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *