LADEN

Typ om te zoeken

Weeffoutje in het geldsysteem

Laatste Nieuws

Weeffoutje in het geldsysteem

U weet dat ons geldsysteem een rente component kent. U krijgt immers 2% rente op uw spaarrekening en als u rood staat op uw creditkaart, dan kost u dat 19% rente op jaarbasis.
Door de rentecomponent wordt alles duurder. Immers rekenen de overheid, producenten, leveranciers, tussenpersonen, de bank etc. etc. allemaal met de rentecomponent in gedachte.
U moet ook weten dat IEDERE euro die u in uw portemonnee heeft in feite een rentedragende schuld aan de Centrale Bank is. Het is immers niet uw geld. Het is geld van de Centrale Bank en u mag het gebruiken. De overheid betaalt de Centrale Bank daarvoor een rente.
Nu denkt u mogelijk dat de rente component in ons dagelijkse leven dus hooguit een procent of twee tot drie is.
Helaas is dat niet zo. Doordat iedereen met die rente te maken heeft, is het totaal aan kosten vanwege de rente maar liefst 35 tot 40% van het Bruto Nationaal Product.
Twee vijfde van wat we doen gaat op aan rente!
Professor Margit Kenndy en Helmut Creutz komen tot die conclusie vanuit rapporten die zijn uitgegeven door de Bundesbank.
Ons geldsysteem kent enkele weeffoutjes, een nette manier om te zeggen dat het één grote Ponzi fraude is. Door de rente component gaat steeds meer rijkdom naar de banken. Uiteindelijk worden die zo rijk dat ze heel de economie beheersen. Een situatie die niet zo heel ver van de huidige realiteit verwijderd is. Immers zijn de meeste bedrijven al met handen en voeten gebonden aan de banken. Door de hefboom waarmee banken mogen werken, hebben ze maar een paar miljard vermogen, maar ze controleren daarmee honderden miljarden… per bank.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *