LADEN

Typ om te zoeken

Weddenschap winstgevend afgesloten

Laatste Nieuws

Weddenschap winstgevend afgesloten

Gisteren is het me gelukt ‘de weddenschap dat de AEX in december 2013 niet onder de 80 staat’ af te sluiten. Ik heb in die zin gewonnen, dat mijn netto winst in totaal zo’n 3000 euro was. Maanden geleden, toen beleggers nog veel meer dan nu de overtuiging hadden dat de beurs nog weer fors onderuit zou gaan, ging ik de weddenschap aan dat de AEX op de derde vrijdag van december 2013 niet onder de 80 zou staan.

Ik kreeg vanwege het aangaan van die weddenschap in eerste instantie 2,25 per optie. Later heb ik de positie uitgebreid en op nog veel mooiere koersen.
In totaal kreeg ik ruim 5000 euro op mijn rekening bijgeschreven omdat ik deze weddenschap wilde aangaan.

Ik heb nu echter de positie gesloten omdat ik niet met de laatste 20 opties nog drie en een half jaar wilde wachten op de resterende 2000 euro die ik kon winnen. De premie was er wat mij betreft genoeg uitgelopen om het niet rendabel genoeg te maken zo lang op de rest van het geld te wachten.
Ik heb dus 2000 van die eerder gekregen 5000 euro teruggegeven en ben nu van alle verplichtingen af.
Mijn winst is netto ruim 3000 euro. Geen slecht rendement voor een weddenschap die ik in mijn ogen niet kon verliezen.

Daar ik deze positie indertijd als voorbeeld van een inefficiënte markt nogal uitgebreid heb gepubliceerd, deze mededeling. De positie is indertijd ook door de BeursAccent Insiders ingenomen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *