LADEN

Typ om te zoeken

Wat als goud ‘door het dak gaat’?

Laatste Nieuws

Wat als goud ‘door het dak gaat’?

Stel even, er is een gebeurtenis waardoor ineens de goudprijs (of de zilverprijs) extreem omhoog knalt. Wat moet je dan met je goud en zilver? Verkopen? Maar zodra je dat doet, dan krijg je weliswaar heel veel papier geld in de vorm van euro’s of dollars, maar wil je die dan wel?
Wat is wijsheid in dat geval? Mijn insteek is deze: Stel even dat we echt een enorme klap omhoog zien, gebruik die ‘gouden’ kans dan om allereerst bestaande schulden te verminderen of helemaal weg te poetsen. Maak jezelf weer een vrij mens!
Heb je dan nog altijd goud en zilver over, overweeg dan om er iets voor aan te schaffen dat juist op dat moment enorm in waarde is gedaald. Misschien is de beurs tegelijkertijd wel ingeklapt, of de huizenmarkt of kunst etc, etc.
Koop juist dat wat op dat moment interessant, maar zeer laag in prijs te verkrijgen is. Met interessant bedoel ik, dat je het ook wilt hebben. Je hebt niets aan een huis als je er niets mee kan doen en er niet in kan wonen, of het niet kan verhuren. Je hebt niets aan kunst als je het zelf foeilelijk vindt. Maak gebruik van het feit dat je visie op goud en zilver is uitgekomen en verbeter je financiële positie door te spreiden en goedkoop in te slaan in een sector waarin dat mogelijk is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *