LADEN

Typ om te zoeken

Amerika pleegt economische zelfmoord

Laatste Nieuws

Amerika pleegt economische zelfmoord

Opmerkelijk genoeg komt deze opmerking van iemand die een grote fan is van oud president Reagan en hij is daarbij niet mals voor vooral de Republikeinse partij. Volgens David Stockman, president Reagans directeur of the office Management & Budget, zijn er vier besluiten die Amerika de das om doen genomen.
De eerste is het besluit van Republikeins president Nixon, die de goud standaard volledig los liet.
De tweede punt is het feit dat Amerika en Amerikanen zich vreselijk diep in de schulden gestoken hebben. Vroeger waren er belastingverlagingen, maar die werden gecompenseerd door economische groei. Nu zijn er onder de Republikeinse president Bush alleen maar belastingverlagingen geweest terwijl de kosten van twee oorlogen de spuigaten uitliepen. Er was daarbij geen economische groei en ook geen zicht er op. Sterker nog, het was pappen en nathouden omdat de economie juist tegen een enorme krimp aan liep. De belastingverlaging was er slechts om verdere krimp van de economie tegen te gaan.
Het derde verkeerde besluit was om Wall Street carte blanche te geven om via ingewikkelde constructies de al veel te grote schulden te herverpakken. Totaal onproductieve acties die enorme winsten bij banken brachten en onoverzienbare risico’s verlegden naar ietsvermoedende derden. De banken maakten extreme winsten die werden opgestreken door overbataalde managers en vervolgens maakten ze extreme verliezen die op kosten van de belastingbetaler gebracht werden. De hele wereld gegijzeld door de bankiers van Wall Street.
Het vierde en laatste punt is het feit dat het Republikeinse beleid van "leen maar raak" de productie en banen heeft verplaatst naar goedkopere landen. Amerika had door het steeds meer lenen geld zat, dus waarom zelf maken (werken) als je het goedkoper in het buitenland kon krijgen. De rijken in Amerika werden in de periode 2002 tot 2006 extreem veel rijker, terwijl de rest van Amerika veelal in die periode een krimp van het reële inkomen zag.
David ziet nu tot zijn afgrijzen dat 300 miljoen Amerikanen nog altijd niets doen. Ze wachten volkomen passief af wat er komen gaat en hopen op het beste. Ze interesseren zich massaal niet voor economie of politiek en gaan als mak vee naar de slachterij. Ze kijken liever een reality show dan dat ze zich zorgen maken over hun financiële situatie.
Politici kunnen ondertussen alleen nog maar verkozen worden als banken en andere grote bedrijven hen de verkiezing gunnen. Politici lopen daarom aan de hand van vooral de Wall Street banken en kiezen niet voor echte oplossingen en keiharde maatregelen. David ondertussen wordt nu door de Republikeinen als verrader aangemerkt en krijgt geen TV tijd meer. Immers bezitten de eigenaren van de banken ook de Amerikaanse TV zenders.
Amerikanen krijgen deze schokkende boodschap dus niet te zien of te horen. Volgens David is het nu slechts wachten op de onvermijdelijke wereldwijde meltdown die gevolgd zal worden door een grote depressie en een oorlog tussen de klassen.

(Een vervolg op dit artikel is hier geschreven: http://deanderewaarheid.blogspot.com/2010/08/het-fort-europa-in-het-klein.html)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *