LADEN

Typ om te zoeken

ECB budgettair gered door criminelen

Laatste Nieuws

ECB budgettair gered door criminelen

Amerika boos, want tot voor kort hielpen de criminelen Amerika en was alleen Zwitserland daarin een concurrent.
Wat is het geval? Amerika heeft Zwitserland redelijk uitgeschakeld als land waarheen zwart geld kan gaan. Amerika hoopte daarmee dat de dollar weer populair bij criminelen zou worden. Immers, de kostprijs van een honderd dollar biljet is $0,01 en die winst is dus lekker voor de FED.
Wat criminelen nu echter doen, is het 500 euro biljet verkiezen boven de $100 dollar biljetten. (Beter zouden ze heten: biljatten)
De reden is simpel, het illegale geld moet nu, door het wegvallen van Zwitserland als veilige haven, cash worden aangehouden. Met een gewicht en omvang van zes keer minder dan de $100 biljetten, is de crimineel veel makkelijker in staat om geld in de vorm van 500 euro biljetten te verstoppen en te verplaatsen.
Kostprijs voor de ECB is enkele centen per biljet. De winst was afgelopen jaar zoiets als 60 miljard euro.
Zo zien we weer, is criminaliteit ook weer een onderwerp waar Amerika en Europa elkaars concurrent geworden zijn. De volgende ronde in deze strijd is ongetwijfeld een campagne van Amerika waarbij 500 euro biljetten vervalst gaan worden en door de geheime dienst van Amerika uitgebracht gaan worden. Als het om veel geld gaat, zijn immers alle middelen in Amerika’s ogen geoorloofd
Overigens staan er nu naar verluidt zo’n 300 miljard euro aan 500 euro biljetten uit. Hoeveel heeft u er daarvan in bezit? Juist ja, zeer waarschijnlijk niet één. Die biljetten dienen maar één doel en dat doel staat hierboven beschreven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *