LADEN

Typ om te zoeken

Super rijken zijn zielig

Laatste Nieuws

Super rijken zijn zielig

Ze zijn namelijk in heel wat gevallen diep ongelukkig. Hun rijkdom vervreemdt ze van hun vrienden en familie en hun overijverig (bewakings)personeel zorgt ervoor dat vrienden en familie ook amper de kans krijgen nog direct contact op te nemen. Vooral mensen die snel rijk zijn geworden hebben er last van. Ze hebben nog geen vrienden in rijke kringen en worden door hun oude ‘vrienden’ al snel als etters en geldwolven gezien.
Immers geven ze die snel verkregen rijkdom niet eens weg als er om gevraagd wordt. En reken er op, er wordt om gevraagd. Direct na het verkrijgen van de rijkdom komen vrienden en familie in rijen langs… Familieleden die je in jaren niet zag. Allemaal ‘gezellig’ op visite en uiteindelijk komt het hoge woord er uit, ‘kan ik wat van je rijkdom krijgen’. Als het antwoord ‘neen’ is, dan heeft de rijke het gedaan.
De angst voor ontvoering, inbraak, overvallen neemt toe naarmate men rijker wordt. De hekken worden hoger en de afstand tot de rest van de bevolking neemt toe.
Vrouwlief moet het meeste vrezen. Ze wordt maar al te vaak ingewisseld voor een exemplaar met minder rimpels. De kinderen leren vaak niet met geld omgaan, worden afhankelijk van het geld van de ouders en zijn te vaak niet in staat zelf iets op te bouwen en raken daardoor in een depressie.
Super rijk worden mag misschien voor velen een droom zijn, onderzoek wijst uit dat het uiteindelijk vaak een nachtmerrie is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *