LADEN

Typ om te zoeken

Waar staat de beurs nu eigenlijk?

Laatste Nieuws

Waar staat de beurs nu eigenlijk?

In Amerika beleggen in de bevolking 5x meer mensen dan in België en Nederland. Als je daar dus de straat op gaat en mensen iets over de beurs vraagt, dan is de kans veel groter dat je er een actieve belegger treft.
Men is er de straat opgegaan en men heeft aan de ‘man in de straat’ gevraagd naar waar de Amerikaanse beurs nu staat. Staat deze op record hoogte of record laagte niveau?
Het antwoord dat werd gegeven is schokkend. De meerderheid van de mensen in de straat is van mening dat de Amerikaanse beurs op recordlaagte niveau staat. Ze trekken in feite de conclusie dat de economie slecht gaat en dus de beurs ook wel laag zal staan.
De realiteit is dat de Amerikaanse beurs op record hoogte niveau staat terwijl de Amerikaanse economie er helemaal niet zo goed voor staat. Zo blijft de hoeveelheid banen fors achter bij de hoeveelheid nieuwe banenzoekers.
Gelukkig voor de Amerikaanse overheid wordt je uit de werkzoekenden statistieken gehaald als je niet langer recht hebt op een werkloosheidsuitkering.
Dat trucje voorkomt dat de cijfers dramatisch zouden worden.
We lezen nu dat de Amerikaanse economie eindelijk weer met 4% stijgt… Ja, vast.
Het aantal banen neemt nog altijd minder toe dan de beroepsbevolking. Het is dus een banen-loze economische stijging. Dat kan in feite alleen als je financiële transacties als economische graadmeter gebruikt. Er zijn meer dollars, dus is er meer economische groei…
De gemiddelde lonen dalen. Steeds meer Amerikanen redden het niet en een onvoorstelbaar deel van de bevolking moet het nu al hebben van voedselbanken en voedselbonnen.
De gemiddelde armoede van de afro Amerikaanse minderheid in Amerika is enorm. Ook de Spaanstalige bevolking gaat het gemiddeld steeds slechter. Het aantal getto’s neemt toe en de gevangenissen zitten overvol. Nergens ter wereld zitten per 100.000 bewoners zo veel mensen in de gevangenis. Het zijn vooral jonge zwarte Amerikanen en latino’s die de gevangenissen bevolken. Een generatie is verloren gegaan aan drugs en criminaliteit.
En de Amerikaanse beurs staat op recordhoogte.
Is dat een luchtbel of niet?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *