LADEN

Typ om te zoeken

Waar gaat de beurs heen?

Laatste Nieuws

Waar gaat de beurs heen?

Of ‘Wat doet de AEX de komende weken?’. Ik vrees dat ik het antwoord ook niet weet.
Immers is echt alles mogelijk. Het optimisme kan de boventoon voeren omdat we met zijn alles gezellig de problemen wensen te negeren, of we zijn supernegatief, omdat we ineens inzien dat de problemen in feite geen structurele oplossing meer kennen binnen dit geldsysteem.
Alles kan.
Als belegger ben je daar lekker mee. Wat moet je dan? Wel beleggen, niet beleggen? Moet je long gaan of short gaan?
Het vervelende is, in een enorm negatieve markt gaan ook heel goede aandelen (fors) in waarde en koers omlaag.
Maar je wilt als belegger ook geen onverwachts mooie markt mislopen.
Wat is dan wijsheid?
Er zijn meerdere oplossingen voor…
Zo kunt u besluiten om met opties te gaan werken. Dat geeft namelijk de nodige mogelijkheden. Vooral met optiestrategieën kunt u inspelen op het feit dat de markt nu letterlijk overal heen kan gaan. Dat kunt u voorzichtig doen, maar u kan er ook vol voor gaan.
Ook kunt u beleggen in alleen de beste, meest degelijke aandelen. In dat geval gaat u voor een hogere beurs en door te beleggen in de meest degelijke aandelen speelt u wel op veilig. Ook die aandelen kunnen fors dalen, maar ze zijn ook wel weer de eerste aandelen die daarna gaan stijgen.
En u kunt short gaan, of put opties kopen in de meest extreem overgewaardeerde aandelen.

Vanuit de lezingen en cursussen die ik vaak geef blijkt keer op keer weer dat eigenlijk niemand weet wat de beurs gaat doen. Waarom zouden we dan vol gokken op een bepaalde beweging? Beter is het om het risico te verlagen en veel bewuster in te zetten op vooral veiligheid. Het gaat minder snel, maar de kans op grote en definitieve verliezen is ook veel kleiner.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *