LADEN

Typ om te zoeken

Veel onrust rondom de Fortissen

Laatste Nieuws

Veel onrust rondom de Fortissen

De fusie tussen de twee banken mag en kan niet plaatsvinden voor er overeenstemming is met Deutsche Bank. Aan Deutsche zouden enkele commercial banking activiteiten verkocht worden, om daarmee tegemoet te komen aan eisen van de Europese Commissie. Na de nationalisatie van Fortis Nederland werd heel deze transactie stilgelegd, omdat een nieuwe situatie was ontstaan.
De Europese Commissie wil nu eerst duidelijkheid voor er verder aan een fusie tussen ABNAMRO en Fortis Nederland wordt gewerkt.
ABNAMRO wil de onderdelen nu liever niet meer verkopen en heeft ook Minister van Financiën Wouter Bos achter zich weten te krijgen.
Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.

Het is ook al druk rondom de andere Fortis, namelijk Fortis België, nu BNP Paribas heeft aangegeven dat de koop van Fortis België nu mogelijk niet doorgaat. Het duurt BNP Paribas allemaal te lang. Er zal vast wel meer spelen, waaronder ook weer mogelijke Madoff claims die bij Fortis België liggen, waardoor deze bank misschien nog weer minder waard is geworden.

Zo op het gezicht denk ik dat het niet doorgaan van deze koop een zegen voor België kan zijn. Nationaliseren die bank en vooral even zo houden. België loopt nu echter wel de kans op wederom een regeringscrisis, nu het er op lijkt dat Leterme de rechters onder druk heeft gezet om tot een voor hem gunstige uitspraak te komen. Binnen de recherlijke macht zullen we nu zien wie er onafhankelijk is en wie er zijn oor simpelweg naar de regering laat hangen. België zou België niet zijn als er niet een mooi schandaal uit kan komen. Zet de wasknijper maar op de neus, want de beerput gaat weer open!

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *