LADEN

Typ om te zoeken

Toekomst van de beurs

Laatste Nieuws

Toekomst van de beurs

Vorige week was een heftige week. Was het een ‘fout’ die de Dow donderdag ineens zo hard deed dalen, of was het een opzet van een partij die gewoon eens ging kijken of er wat extra bewegelijkheid in de markt te krijgen was? Immers kan je daar op verschillende manieren ook veel geld op verdienen.
Hoe dan ook, de markt was zeer rijp voor paniek. Ik schreef al, de live beelden van de relschoppers en politie in Athene brachten het adrenaline gehalte bij traders tot ongekende hoogte. Bij iedere politie charge zag je de beurs neerwaarts reageren.
Alles werd stilgelegd als er weer klappen vielen.
Hier kan geen enkele Big Brother of X factor show tegenop. Dit was puur genieten voor iedereen die eigenlijk hadden moeten werken.
Traders deden hun werk echter niet, ze keken TV. De beurs reageerde in mijn ogen dan ook niet op economische gegevens, maar puur op wat de traders op TV zagen.
We gaan dat in mijn ogen vaker zien. De onrust zal namelijk toenemen. natuurlijk weten de Grieken dat het economische feest over is. Ze willen het alleen niet toegeven en hopen met geweld hun politici die ineens reëel geworden zijn, over te halen toch weer graag over te gaan op het vertellen van sprookjes. Die horen we immers veel liever dan de realiteit.
Democratie werkt in een economie die groeit. Zodra de grenzen van de groei bereikt zijn, dan zien we dat democratie de zaak zo in de soep laat lopen, dat het dal daarna zo diep zal zijn (2e Wereld Oorlog) dat daarna democratie weer tientallen jaren kan werken.
De chaos is dus nog maar net begonnen. Democratie zal de chaos nog enorm doen toenemen. Niet omdat politici persé verkeerd zijn, maar omdat we puur democratisch de verkeerde politici kiezen. Politici die de zaak in het honderd zullen draaien omdat het stemmende publiek graag in sprookjes blijven geloven.
Helaas hoef je geen examen te doen om te mogen stemmen. Helaas geldt dat ook politici geen exeman hoeven te doen. Het enige dat nodig is, is genoeg stemmen. Vertel mooie sprookjes en de stemmen volgen vanzelf.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *