LADEN

Typ om te zoeken

Technische Analyse S&P 500

Laatste Nieuws

Technische Analyse S&P 500

We weten als Europese beleggers maar al te goed dat Europa niet echt de richting van de beurs bepaalt. De afgelopen 100 jaar was het vooral Amerika dat de richting heeft aangegeven. Hoewel China aan de poort rammelt, is het vooralsnog nog altijd Amerika dat de muziek aangeeft. Bij een analyse is het soms goed eerst te beginnen met het grote plaatje, namelijk een meerjarige grafiek met maandkoersen. Veel ruis wordt er dan uitgehaald en iedere Japanse candle is een volledige maand. Als we dat doen, dan valt één ding nu wel op.

Dat is namelijk dat de enorme daling van maart is goedgemaakt in april!
Dat is bijna een Engulfing, maar het is hoe dan ook geen perfect patroon.
Het ziet er al heel anders uit als we van de 5 jaar grafiek naar de 2 jaar grafiek gaan en we wekelijkse candles laten tonen.


Wat we dan zien, is niet alleen dat April de maand maart goedmaakte, maar ook dat de beursstijging kracht aan het verliezen is. Een heel belangrijk gegeven, want de kans op een 50% verlies ten opzichte van de recente winst lijkt nu mogelijk. Het zou de S&P500 terug kunnen brengen van 876 naar 775. Dat is toch een verlies dat je als belegger graag zou missen.
Als we vervolgens gaan naar de 6 maanden grafiek en een dagelijkse candle,

dan zien we dat die verzwakking al bijna twee weken oud is. De weerstand is de top van eind januari en begin februari. Zouden we daar doorheen kunnen breken, dan weten we waar de nieuwe steun ligt, namelijk ongeveer op 875…
Zo ziet u de meerwaarde van eerst naar het grote plaatje kijken en dan terug gaan naar een situatie die steeds meer recente details laat zien. Traders zullen nog weer één of twee stappen dieper willen gaan. Denk aan uurcandles en eventueel zelfs minutencandles.
Ik ben geen trader meer, dus voor mij is de 6 maands grafiek met dagelijkse candles meestal wel genoeg.
De vraag is of de S&P door de 875 heen weet te breken. De kans is namelijk groot dat we hier even de top gezien hebben.

meer over Japanse Candles vindt u hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *