LADEN

Typ om te zoeken

Stan Weinstein analyse methode

Laatste Nieuws

Stan Weinstein analyse methode

Recent is door een columnist van IEX de methode van Stan Weinstein weer eens van de plank gehaald. Leuk, want deze man was een zeer duur betaalde analist die er in de kern een extreem simpele methode op nahield. Wat hij vooral deed, was een ongebruikelijk 30 weeks gemiddelde aanhouden. Hij keek dan naar de golfbewegingen die hij kon identificeren. Het dal voor de golf was fase 1. De stijging was fase 2. De top was fase 3 en u begrijpt het al, de daling was fase 4.
Een kind kan de was doen met deze methode.
Wat hij deed, was aandelen analyseren op basis van deze simpele methode en kopen in fase 1 en verkopen danwel short gaan in fase 3. Daar vroeg hij dan in zijn tijd (voor en tijdens de jaren tachtig) 40.000 dollar per abonnement voor. In die tijd en eigenlijk nog altijd een gigantisch bedrag. Hij was echter succesvol genoeg om er mee weg te komen.
Waarom weten we dan nu hoe die methode werkte? Simpel, Stan heeft deze zelf na zijn pensionering bekend gemaakt.
Ik heb het even nagekeken, de AEX zit nu waarschijnlijk in fase 3. Een serieuze opwaartse versnelling hoeft niet verwacht te worden. Eerder zou een forse daling voorzien mogen worden. Zelfs zonder die methode was ik daar met www.modelportefeuille.be al op ingesteld. Nu nog even die daling afwachten.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *