LADEN

Typ om te zoeken

Als je zo rijk bent

Laatste Nieuws

Als je zo rijk bent

We kunnen de klok er op gelijk zetten, deze vraag of opmerking komt iedere maand wel binnen.
Een andere is: Als je zo goed kan beleggen, waarom hou je dat dan niet voor je en profiteer je maximaal in stilte? Die vragen klinken allemaal zo mooi en logisch, maar laten we het eens omdraaien.
Stel even, u vindt dat 1 miljoen voldoende is om veilig de rest van uw leven mee door te komen.
Wat gaat u dan doen?
Gaat u uw huis in Nederland verkopen, op een Zuid Franse camping wonen en de hele zomer in de zon bakken en in de winter rijdt u iedere dag de Alpen of een ander gebergte in om te ‘genieten’ van de wintersport.
Is dat serieus UW levensdoel?
Hoe lang denkt u dat zoiets leuk is?
Waarom denkt u dat Warren Buffett nog werkt? Niet omdat hij moet. Hij heeft tientallen miljarden dollars aan eigen vermogen. Hij werkt nog omdat het zijn leven is. Hij was niet zo oud geworden als hij met werken gestopt was. Zijn werk is zijn leven.
Ik persoonlijk zou er ook niet aan moeten denken te moeten stoppen met doen wat ik doe. Ik koos namelijk helemaal vrijwillig voor wat ik nu doe. Ik ben gaan zitten en vroeg me af wat ik op dit moment het liefste zou doen. Dat ben ik gaan doen.
Misschien dat het er in de toekomst iets anders uit gaat zien. Nu zitten mijn kinderen nog op de middelbare school. Als ze hun eigen woning en leven hebben, dan wil ik misschien ook wat anders. Op dit moment echter ben ik ook vader van drie tieners en hou ik graag rekening met ook hun behoeftes en wensen.
Wie denkt dat ‘nietsdoen’ serieus ‘leuk’ is, die koos nooit voor ‘het leukste werk’. Ik maakte die keuze wel. Ik werk daarom niet, ik ben bezig met mijn hobby.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *