LADEN

Typ om te zoeken

Robeco presteert onder de maat

Laatste Nieuws

Robeco presteert onder de maat

De nieuwe topman Roderick Munsters wil ‘de bezem er door halen’ omdat de organisatie veel te veel naar binnen gericht is en naar beleggers toe alleen maar grijs en geen enkel kleurtje uitstraalt. Dat moet dus anders, Robeco moet zich weer durven uitspreken.
Ook zijn voorganger George Möller had in 2004 dat voornemen, maar uiteindelijk won de bedrijfscultuur het en bleef de onderneming een grijze, naar binnen berichte bureaucratische beleggingsfirma met matige prestaties.
Munsters wil nu dat de kosten met 75 miljoen omlaag gaan. daartoe zak het aantal fondsen gereduceerd worden en vliegen er dus fondsbeheerders uit. Tevens is dit zo’n mooie actie als wat in enkele maanden geleden het ‘fondsencarousel’ noemde. Haal de slechtst presterende fondsen uit je bestand en het ziet er al heel wat leuker uit.
Verder zal Robeco ‘eindelijk’ de grondstoffen trend gaan bespelen… U weet, daar is BeursAccent al vrij lang in actief. Ik mot me nu bijna gaan afvragen of die trend al niet op haar einde is als zelfs Robeco het nu doorheeft.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *