LADEN

Typ om te zoeken

Pas op met real-time koersen

Laatste Nieuws

Pas op met real-time koersen

Ik heb een near real-time koersendoorgifte van de goudprijs op mijn PC lopen. Een gevaarlijk ding. Immers koop ik goud voor de lange haal en niet voor trading. Ik wil echter wel de goudprijs nauwgezet volgen, omdat deze nogal vaak door marktpartijen ergens heengezet wordt.

Zo’n knal omhoog of omlaag biedt extra kansen. Ik ben namelijk per saldo weer koper van het metaal en een klap omlaag wordt door mij regelmatig gevolgd met weer een stukje aankoop.
De bijna real time koersen maken echter dat je als belegger het overzicht gaat verliezen. Zo leek er gisteren in de minuut grafiek heel wat aan de hand te zijn. De koers schoot van bovenin de grafiek helemaal door naar onderen. Ik was dus direct alert.

Tot ik naar de koersen keek. Het ging gisteren om een daling van $1.662,5 naar $1.645. Nog geen twintig dollar per ounce.  Op een koers van boven de 1.600 dollar is dat niet echt dramatisch, maar in mijn minutengrafiek leek het wel alsof de koers volledig in elkaar gestort was.
Je zou als belegger daarom te snel kunnen handelen en dat kost geld.

Al die real-time koersen zijn er vooral om u tot handelen te bewegen. Negeer al die bewegingen en kijk bijvoorbeeld per dag op een vast moment naar de koers. Dat geeft veel meer rust en geeft u de tijd om nuttiger dingen te doen dan naar een heen en weer vliegende minuten grafiek te kijken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *