LADEN

Typ om te zoeken

Oude wijn in nieuwe Europese zakken

Laatste Nieuws

Oude wijn in nieuwe Europese zakken

De Europese leiders zijn er naar verluidt eindelijk uitgekomen. Deel van het plan is dat Italië voor 15 November met een plan komt om haar economie te laten groeien. Papier is geduldig, op papier kan een land natuurlijk makkelijk een groei kennen.

Een ander deel van het plan is dat schuld van Griekenland aan banken en verzekeraars voor 50% wordt kwijtgescholden. In het bericht dat ik las stond expliciet “kwijtschelding van de helft van de Griekse schulden door de bankensector”. Tevens wordt deze afschrijving niet verplicht. Het wordt van de banken en verzekeraars gevraagd, zonder verplichting… Het zou de Griekse staatsschuld 100 miljard kleiner maken. Er blijft nog minstens 250 miljard schuld over en dat bedrag blijft groeien.
Ook moeten banken een buffer aanleggen en zal het Europese noodfonds 1000 miljard groot worden.

Al met al geen verrassingen, behelve misschien het feit dat het noodfonds slechts de helft is van wat nodig is om een land als Italië eventueel drijvende te houden. Ze hebben niets nieuws verzonnen, het is oude wijn in nieuwe zakken. Het schip blijft zinken maar we blijven omhoog kijken, dan zie je het niet.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *