LADEN

Typ om te zoeken

Opvallende uitkomst commissie De Wit

Laatste Nieuws

Opvallende uitkomst commissie De Wit

 

Is het omdat Wouter Bos de politiek toch al verlaten heeft, of is eindelijk ook bij politici het besef geland dat ze extreem verkeerd bezig zijn (geweest)?
149 van de 150 kamerleden stemden in 2008 in met de maatregelen die Wouter Bos deed. Nu zijn ze het er via de Commissie de Wit over eens dat het een volslagen verkeerde actie was. Wouter Bos nam bijvoorbeeld een failliete bank boedel over en betaalde er de hoofdprijs voor. Waanzin. Dat vond ik toen al (kijk in Google maar naar mijn artikelen van toen, maar goed, ik was colomnist en geen kamerlid)
Wouter Bos en DNB hebben maandelang niets gedaan en toen ze eindelijk in beweging kwamen was er zoveel tijdnood dat er enorme fouten gemaakt werden.
Ook de informatievoorziening naar de Tweede Kamer liet te wensen over. Die laatste nam ook pertinenten te weinig moeite zichzelf op de hoogte te stellen. Er waren flinke discussies over futiliteiten, maar zoiets als de crisis, daar ging het vrijwel nooit over in de Kamer.
Of zoals de commissie het zo mooi verwoordt, als het onderwerp niet geschikt was voor een kop in de Telegraaf, dan had de Kamer geen interesse.
Dat mogen de Kamerleden in hun zak steken. Ook de Tweede Kamer faalde in haar taak. Te veel belust op publiciteit en te weinig inhoudelijke kennis. Anders gezegd, er zitten nitwitten in de Tweede Kamer, hetgeen recent werd bewezen op de radio bij Giel toen hij zo’n nitwit in de mailing nam. Het was sneu voor de PvdA’er in kwestie, maar het was hard nodig dat er even een voorbeeld gesteld werd.
Een radio-man als scherprechter voor de politiek… De rollen verschuiven. Triest eigenlijk.
Al met al heeft de Commissie de Wit een keihard stuk neergelegd dat niet graag door de politiek aangehaald zal worden. Het totale falen van de Nederlandse politiek en democratie staat er keurig in beschreven. Gaan we dus nu de politiek en de democratie verbeteren? Wat dacht u zelf?
Het rapport gaat vanaf nu vooral veel stof in diepe lades verzamelen, dat is mijn voorspelling. Het heeft haar kop in de Telegraaf gehaald, daarna is het passé.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *