LADEN

Typ om te zoeken

Olie voorraden

Laatste Nieuws

Olie voorraden

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat Amerika precies en tot op het vat bijhoudt hoeveel olievoorraden er zijn, terwijl we in Europa niets eens bij benadering weten hoe het er met de voorraden bij staat. Gisteren bleken de voorraden in Amerika harder afgenomen te zijn dan er door analisten verwacht was.
Is Amerika dan zonder olie en benzine aan het komen? Pertinent niet. Er is bijvoorbeeld nog een voorraad ruwe olie van 305.240 miljoen vaten. Er was daarmee een afname van maar liefst 7913 miljoen vaten. Nu is bijna 8000 miljoen vaten een enorme sloot olie, maar op een voorraad van ruim 300.000 miljoen vaten praten we het over een druppel in de tank van een auto. Amerika heeft dus een druppel minder olie in haar tank. Ik denk niet dat u er wakker van zou schieten als u zich realiseert dat er een druppel minder in uw tank aanwezig is. Zo niet de oliehandelaren over heel de wereld. Die druppel is nu onderwerp van enorme speculaties. Er zijn zelfs analisten die heel het beursherstel zonder blikken of blozen koppelen aan het feit dat Amerika een druppel minder of een druppel meer in voorraad heeft.
Hoe kan je als belegger winst maken als je in die waanzin meegaat?
Tegen de druppel minder had Amerika overigens wel meer benzine, stookolie en diesel. Daar hebben ze meer aan dan aan ruwe olie. Vandaar de opluchting en misschien, wie zal het zeggen, de flink gestegen beurs. Waanzin is het, maar deze waanzin drijft de beurzen blijkbaar.
Ik kijk er naar en kan me er alleen over verbazen. Ik ben blij met mijn eigen beleggingsmethode die het me toestaat hier volkomen los van te staan. Kijkt u eens op mijn nieuwe site www.trendspecialist.nl. Ik heb nu eenmaal niet de rust om stil te gaan zitten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *