LADEN

Typ om te zoeken

Belegging strategie

Laatste Nieuws

Belegging strategie

Als één ding me de laatste twintig jaar duidelijk is geworden, dan is het het feit dat je als belegger een heldere strategie moet hebben. Er is niet één bepaalde strategie zaligmakend, maar het is wel heel belangrijk dat u als belegger een duidelijke keuze maakt.
Helaas zie ik dat heel weinig. Veel beleggers doen een beetje van dit en een beetje van dat en als dan een leuk aandeel langskomt dat totaal niet in de strategie thuishoort, maar het aandeel biedt zulke leuke kansen, dan wordt het ook gewoon opgepakt.
Het nadeel is dat de portefeuille dan een allegaartje van posities is geworden.
Dat gaat zich wreken als de markt corrigeert. Dan duiken alle aandelen omlaag en welke moet u dan houden en welke moet u als de wiedeweerga uit vertrekken?
In paniek nemen beleggers juist dan de verkeerde en de zeer dure besluiten. DAN wordt in feite de winst of het verlies van de portefeuille vastgelegd.
In een stijgende markt is iedereen deskundig, maar in de daling komen de verschillen enorm duidelijk boven water. De logische manier van werken is te verkopen als de koersen dalen. Het opmerkelijke feit doet zich voor dat juist dat meestal de duurste oplossing voor de lange termijn is.
De verkoop moet dan namelijk goed getimed worden, maar de volgende koop ook! Het is echter heel moeilijk om in slecht sentiment (de koersen daalden immers) de bodem te bepalen. Als de koersen echter na de bodem herstellen, dan is het OOK heel moeilijk om boven de bodem weer in te stappen. Immers… misschien gaat de koers wel weer terug naar die bodem. De winnaar is dan bijna altijd de belegger die is blijven zitten. DAT is waarom BeursAccent dit jaar één van de absolute winnaars van de aandelen tip services is.
Blijven zitten in dalende beurzen is zo’n beetje het moeilijkste wat er is. Iedere vezel is uw lichaam wil die winsten nemen en ophouden met dag na dag de waarde zien dalen. En toch, het loont zich, hoe gek dat misschien ook klinkt. We bewezen het dit jaar overduidelijk.
Neem nu een abonnement op BeursAccent en profiteer van een heldere visie.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *