LADEN

Typ om te zoeken

Subprime oplossing volgens Bush

Laatste Nieuws

Subprime oplossing volgens Bush

De banken die ‘gewennings’-hypotheken verstrekt hebben, waarbij de consument na één of twee jaar pas een serieuze rente zou gaan betalen, moeten die lage rente handhaven en mogen de consument nu niet de overeengekomen hogere rente aanrekenen. Op die manier probeert Bush het probleem van uit hun huis gezette eigenaren door te schijven naar de volgende presidentstermijn. Typisch een Bush oplossing.
Uiteraard veerden de aandelenkoersen op, want hiermee is het vooruitzicht van twee miljoen uit hun huis gezette gezinnen even uit beeld geraakt. Sneu voor iedereen die net te laat al huis en haard is kwijtgeraakt, maar zo werkt dat nu eenmaal.
Met deze stap heeft Bush slecht ondernemerschap en slecht omgaan met geld beloond. Dat is het nadeel van de regeling. De problemen zijn niet over, ze zijn alleen op de lange baan geschoven en wie weet, misschien komt er onderweg ook nog wel een echte oplossing voor de problemen. Hoe dan ook, Bush heeft het in zijn ogen toch maar weer mooi opgelost. Dat het van overheidswege aanpassen van eerlijk gesloten contracten ook wel eens tegen die overheid kan gaan werken (onbetrouwbare overheid en willekeur) is van later zorg. Bush zit in zijn laatste jaar. Zijn zorg is nu om met zo min mogelijk kleerscheuren dat laatste jaar door te komen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *