LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwsflitsen

Laatste Nieuws

Nieuwsflitsen

Citigroup heeft bekendgemaakt dat ze een deal heeft met de Amerikaanse overheid. Dit zou inhouden dat de Amerikaanse overheid een flink aandeel in de bank zal nemen. Niet alle aandeelhouders zullen even blij zijn. Vooral Oosterse landen hebben grote belangen genomen in de bank en zien die belangen nu flink verwateren. Het belang van de overheid in Citi is nu 8% en dat kan nu 40% gaan worden. – Bij Sony zal het management opgeschud gaan worden.
– Dell zag haar winst met 48% dalen.
– RBS en Lloyds zullen naar verwachtingen een deel van hun giftige bezittingen in een overheids garantie fonds gaan stoppen.
– RBS maakte gisteren het grootste Britse verlies ooit bekend. Het lijkt erop dat de bank on 2008 een bedrag van 28 miljard pond gaat verliezen. Het aandeel sloot daarop gisteren hoger.
– Erste bank uit Oostenrijk heeft een deal met de Oostenrijkse overheid. Er zal door de overheid geïnvesteerd worden in de bank.
– Olie is de laatste dagen flink in prijs gestegen. Zo ging Nymex olie van $37 naar $44. Een enorme stijging zonder dat er een oorlog uitgebroken is. Het geeft goed aan dat de oliemarkt nog altijd niet stabiel is. Ondertussen maakte de Verenigde Arabische Emiraten bekend dat ze het voornemen heeft om de olieproductie in april met 15% te willen verlagen. Opec heeft haar totale productie ten opzichte met sept 2008 met 4,2 miljoen vaten per dag verlaagd. (5% van de wereldvraag)
– Het olieverbruik in Amerika is eindelijk weer toegenomen en wel met 1,7%. Dit overigens in de laatste vier weken in vergelijk met dezelfde 4 weken een jaar geleden. Dat op zich is wel opmerkelijk, maar kan ook heel vertekend zijn. Een periode van vier weken is kort. Het hogere verbruik ten opzichte van een jaar geleden is echter wel opmerkelijk. Een jaar geleden was de prijs van olie zeer sterk stijgend en op haar top… Blijkbaar zitten we, als we het echt zouden kunnen doortrekken, weer op een topverbruik in Amerika. Dat lijkt me sterk, vandaar dat ik het bericht met een flinke korrel zout neem. Er zijn leugens, grote leugens en statistieken. Dit is duidelijk een statistiek.
– Stanford, die 8 miljard zoek heeft gemaakt, loopt nog vrij rond, maar de CIO van de onderneming is al wel gearresteerd. Ze is opgepakt op basis van relatief kleine onvolkomenheden. Zo was ze lid van de Investeringscommissie van de Stanford group, terwijl dit nog niet aangemeld was bij de SEC. Blijkbaar past de SEC nu ‘verdeel en heers’ toe en worden de verschillende topmanagers apart en persoonlijk gepakt in de hoop dat ze hun hachje willen redden door ontboezemingen te doen over wantoestanden binnen de groep.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *