LADEN

Typ om te zoeken

Nieuw energiebeleid

Laatste Nieuws

Nieuw energiebeleid

Vooral via BeursAccent heb ik de laatste maanden veel geschreven over een nieuw energie beleid dat Nederland en België zouden moeten voeren. Op dit moment sturen we onze welvaart namelijk in de vorm van euro’s en dollars naar vooral Rusland en het Midden Oosten. We krijgen daar éénmalig gas en olie voor terug. Dat verstoken we en dat was het dan. De welvaart die we daarvoor wegsturen is definitief weg. Banen leveren de gas en olieproducten uit Rusland en het Midden Oosten ons niet op.
Als Nederland en België hun eigen energie voortaan zouden opwekken, dan blijven energie-banen ook hier.
Nog altijd kan de overheid dan een schandalig grote hap uit de energie opbrensten nemen, maar het geld, en daarmee de welvaart, blijft in België en Nederland.
Nu vraagt u zich mogelijk af HOE België en Nederland hun eigen energie dan moeten maken. Het antwoord daarop is extreem simpel. Namelijk door niet 36, maar minstens 20.000 windmolens in de Noordzee te plaatsen en die Europa breed te koppelen met andere windparken, getijdecentrales, waterkrachtcentrales en de zonne-energiecentrales die in Zuid Duitsland, Zuid Europa en Noord Afrika(komen te) staan. Er is altijd wel ergens wind en er is altijd wel ergens zon. Als Europa haar energie beleid Europa breed zou opzetten, dan kan dit met de huidige stand van de techniek al werken.
Ja, er moet een enorm bedrag in windmolens worden geïnvesteerd… Dat KAN echter geen probleem zijn, want die windmolens gaan ons na de eenmalige investering een niet aflatende stroom aan welvaart leveren.
Het kan toch niet zijn dat we banken tegen elke prijs redden zonder dat die ons ook maar iets opleveren, maar dat we vervolgens moeilijk gaan doen over investeringen in onze broodnodige energie voorziening?
De enigen die dat serieus willen tegenwerken, zijn de oliebedrijven en hun vazallen. (Nu wil ik Wouter Bos geen vazal noemen, maar hij is wel opgeleid door Koninklijke Olie en juist dit bedrijf gaat managers met de top van de ambtenaren uitwisselen.) Dit is niet bevorderlijk voor de introductie van duurzame energie in Nederland. Het wordt hoog tijd dat de macht van die in meerdere opzichten ‘smerige’ bedrijven voorgoed gebroken gaat worden!
Ik ga nu een landelijk initiatief opzetten, met het doel de politiek en het publiek voor te lichten over energie. Daarbij zal er actief gepleit worden voor de snelle ontwikkeling van mega windmolenparken in de Noordzee. Als we onze kans NU niet pakken, dan is het over enkele jaren simpelweg te laat!
Het grote voorbeeld is Duitsland, alwaar een enkele linkse politicus het voor elkaar kreeg om op 100.000 daken zonnecollectoren geplaatst te krijgen. Zelfs Greenpeace vond deze man met dit doel voor ogen te extreem! Greenpeace vond 50.000 daken al ambitieus genoeg. Toch kreeg de politicus het voor elkaar en in Duitsland zijn nu 300.000 personen werkzaam in de alternatieve energie sector. DAT is serieus welvaart en een duurzame samenleving creëren. DAT is de weg die ook Nederland en België moeten gaan. Wij hebben een prachtige Noordzee, die ons meer kan opleveren dan op dit moment zonne-collectoren ons kunnen opleveren. Wij moeten dus voor windenergie gaan, daar waar in Zuid Duitsland vooral zonne-energie interessant is.
Wilt u helpen om dit initiatief goed in Den Haag voor het voetlicht te krijgen, dan verzoek ik u vriendelijk te mailen naar tom @ lassing . nl en aan te geven op welke wijze u eventueel kunt en wilt helpen.
Er is behoefte aan ‘handjes’, ‘kennis’, ‘ingangen in Den Haag en Brussel’ en eigenlijk ook wel geld. Stel even dat we alle kamerleden, kabinetsleden, kranten, toonaangevende ondernemers een informatiepakket sturen, dan gaat dat geld kosten. Al moet Pro Gain BV dat allemaal zelf betalen, dan zal het gebeuren, maar eventuele steunbijdragen zijn natuurlijk zeer welkom.
De aankomende tijd hoort en leest u ongetwijfeld meer over dit initiatief. Uw steun, in welke vorm dan ook, is zeer welkom.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *