LADEN

Typ om te zoeken

Natuurlijke selectie

Laatste Nieuws

Natuurlijke selectie

Jonathan Burton schreef vandaag een interessant Engelstalig artikel dat ik hier graag wil aanhalen. Hij heeft het over de natuurlijke selectie. Nu niet in de natuur, maar op de beurs. Alleen de sterksten overleven in de crisis. Op de beurs zijn dat bedrijven met een sterke balans en een goede cash flow en liquiditeit.
Vooral de toonaangevende slanke bedrijven hebben het relatief makkelijk in deze crisis. Voor bedrijven is het echter vooral belangrijk niet afhankelijk van extern geld te zijn.
Hoe vindt u die bedrijven? Waar u naar kunt kijken, zijn bedrijven die dividend blijven uitkeren, die aandelen blijven inkopen, concurrenten tegen bodemprijzen opkopen of juist hun winst oppotten.
Hij noemt als voorbeeld bijvoorbeeld Berkshire Hathaway, dat ik vandaag in het Marktbeeld ook al noemde. Verder noemt hij enkele aandelen die (toevallig?) Warren Buffett ook al in bezit heeft.
Later vandaag zal de BeursAccent Nieuwsbrief naar de abonnees gezonden gaan worden. Daarin ook de aanbeveling een interessant nieuw aandeel te gaan kopen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *