LADEN

Typ om te zoeken

MijnBroker schaf bewaarloon af

Laatste Nieuws

MijnBroker schaf bewaarloon af

De jongste broker van het land kwam deze week met een grote aankondiging dat ze het ouderwetse ‘bewaarloon’ als eerste Nederlandse broker afschaffen.
De mededeling klopt, maar is ook echt op het randje.
Immers hebben de brokers Lynx, Todays en TradersOnly ook geen bewaarloon. Nooit gehad zelfs. Ze hebben het dus ook niet afgeschaft en in die zin is het persbericht juist.
MijnBroker is de eerste die het afschaft, daar waar anderen het al nooit hadden…

Het komt eerlijk gezegd bij mij over als ‘kost wat het kost’ een persbericht willen uitdoen.

Ik vind het een goede zaak dat ze deze kosten schrappen. Het is een stiekeme inkomstenbron gebleven, als een vergeten belasting waar niemand over zeurt, want we weten niet beter.
Overigens is nu ook de vraag wat een ‘Nederlandse broker’ is. De drie andere brokers zijn in Nederland gevestigde bedrijven met een AFM vergunning. Ze werken alleen met een Amerikaans trading systeem. Als een klant van MijnBroker echter in Amerika een trade doet, dan werkt MijnBroker de opdracht af met een systeem van een collega in Amerika… Ik zie daar niet zoveel verschil in.

Er is wel een verschil in zekerheid. MijnBroker valt onder het deposito garantie systeem van Nederland, hetgeen inhoudt, zekerheidstelling op het cash vermogen tot 100.000 euro. De drie andere genoemde brokers vallen onder het Amerikaanse deposito garantie systeem dat tot 500.000 dollar zekerheid geeft.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *