LADEN

Typ om te zoeken

Mijn bank zegt dat goud onzin is

Laatste Nieuws

Mijn bank zegt dat goud onzin is

Ik kreeg van een gewaardeerde lezer een mailtje naar aanleiding van een reactie die hij van een bankier over goud had gekregen.
De bankier zei zoiets als dit:
Onze inschatting is dat het een zeepbel is als het om de goudmarkt gaat.
Het is een minderwaardige en erg wispelturige belegging.
Goud is niet schaars en heeft geen weinig economische betekenis (en zeker geen monetaire) en goud biedt geen bescherming tegen inflatie.
De enige goede reden om goud in de portefeuille op te nemen is als verzekering tegen oorlog, revolutie of het instorten van het geldsysteem.

– De vraag is, zouden we anders moeten verwachten van bankiers?

Heel hun inkomen is er van afhankelijk dat we hun misdadige systeem van verzonnen fiat geld blijven gebruiken. Goud is ‘echt geld’ en echt geld dat niet bijverzonnen kan worden, is het laatste waarmee bankiers geconfronteerd willen worden.

Zodra goud een keer gaat corrigeren in koers, en dat gaat gebeuren, gaat die bankier overal roepen dat hij uiteindelijk toch gelijk had. Ondertussen zien spaarders met geld op de bank hun koopkracht verminderen en worden ze links en rechts door de bankier met bedrogproducten, woekerpolissen, te hoge rentes op leningen etc gepakt.

Vraag u eens serieus af, wanneer vertrouwde u de laatste keer een bankier en werd u er op basis van dat vertrouwen beter van?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *