LADEN

Typ om te zoeken

Meer dan 100.000 euro spaargeld

Laatste Nieuws

Meer dan 100.000 euro spaargeld

Wie meer dan 100.000 euro spaargeld heeft, die heeft een probleem. Immers, als dat geld bij een enkele bank staat en die bank gaat kopje onder, dan is uw geld weg. Dat lijkt me een probleem.

Zo was er een gezin dat na de verkoop van een boot even 9 miljoen had staan bij DSB toen die net op dat moment kopje onder ging. Ze kregen 100.000 terug… De rest werd ingepikt omdat je het geld nu eenmaal aan DSB had gegeven en die was om welke reden dan ook failliet gegaan. Ze hadden nog geluk. De 100.000 euro was al een cadeautje…
Als die regeling niet had bestaan, dan hadden ze niets meer terug gekregen.
Wat u moet weten: Als u spaargeld aan de bank geeft, dan is dat geld van de bank! In feite geeft u daarmee de bank een lening, met alle risico’s die er aan een lening vastzitten.
U geeft het geld letterlijk weg aan ze, in de hoop het ooit terug te krijgen inclusief rente!
Immers, gaat de bank failliet, dan bent u uw geld kwijt. De overheid heeft er voor gezorgd dat de banken de eerste 100.000 euro wel moeten garanderen. De andere banken moeten dat officieel ophoesten. Dat gaat natuurlijk alleen als een kleine bank failliet gaat, vandaar dat ING, ABNAMRO, Dexia, Fortis allemaal gered moesten worden. Anders waren de klanten simpelweg al het geld kwijt geweest.
Maar stel even, u heeft meer dan 100.000 cash. Wat dan?
Het bij één bank houden is gewoon te gevaarlijk.
Als het niet een faillissement is, dan is er nog de mogelijke haircut. Een eenmalige Europese belasting op spaargeld van bijvoorbeeld 30%.
De kans bestaat nog altijd dat die stap een keer wordt gezet.
Meerdere rekeningen bij meerdere banken is een idee. U moet echter niet zeggen bij de nieuwe bank waarom u komt. Als u namelijk zegt dat het is om uw kapitaal boven de 100.000 euro veiliger te stellen, dan is er de kans dat de bank u weigert.
Ze willen immers niet dat u veiliger af bent. Uw spaargeld bij hen is immers hun geld. Als u veiliger af bent en overal een risicovrij bedrag van 100.000 kunt claimen, dan houdt dat dus in dat een bank minder geld heeft, want de andere banken moeten die garantie ophoesten. Dat doen de banken elkaar tegenwoordig niet meer aan. In mijn ogen schandalig en een NMa melding waard, maar wel realiteit.
Als u om deze reden bij meerdere banken spaarrekeningen gaat aanhouden, dan moet u bereid zijn te liegen over uw motivatie.
Veel beter is het om uw geld weg uit Europa te halen.
Ga ermee naar de veiligste bank ter wereld… Dat is Euro Pacific Bank die op St. Vincent gevestigd is.
Ze doen niets met uw geld en ze kunnen dus niet vanuit speculaties ten onder gaan. U krijgt echter ook geen rentevergoeding.
De kleinere kans op een bank faillissement, en het veel veiliger St. Vincent zijn in mijn ogen redenen om die bank liever te hebben dan de onveilige alternatieven in Europa.
Of u doet maatschappelijk iets veel nuttigers met dat geld boven de 100.000 euro. Zo is er dit initiatief.
Daar kan ik dan weer blij van worden. Een groep mensen die iets positiefs inzet om daarmee de samenleving te steunen. Het mooie is, het kan dan over je geld ook nog wat rendement op gaan leveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *