LADEN

Typ om te zoeken

Marktregulering

Laatste Nieuws

Marktregulering

Paulson heeft in Amerika bekend gemaakt dat hij nadere regelgeving wil. Wat hij in feite doet, is de put dempen, maar wat hij niet kan voorkomen, is dat bankiers en andere grappenmakers al weer druk doende zijn om nieuwe putten te graven. Wetgeving kan niet voorkomen dat fraudes worden gepleegd. Ze kan hooguit voorkomen dat eenzelfde fraude precies op dezelfde manier wordt opgezet en ALS dat dan toch gebeurd, kan wetgeving er voor zorgen dat in die tweede ronde de schuldigen wel aangepakt kunnen worden.
Paulson heeft overigens al aangegeven dat de nieuwe regels niet eerder ingaan dan dat we uit de huidige problemen komen. Dat gaat dus nog behoorlijk lang duren, want wanneer zijn de problemen precies over? Het is de bedoeling dat de huidige drie controlerende instanties straks in één super instantie opgaan. Daar houden Amerikanen wel van… super…
Het moet groter en groter, maar daarmee ontstaan vanzelf ook weer nieuwe problemen. Het volgende schandaal is het feit dat de super instantie maar niet van de grond komt en de handhaving daarom vreselijk achterblijft.
Soms heb je geen kristallen bol nodig om de toekomst te voorspellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *