LADEN

Typ om te zoeken

Laatste echte beursweek 2007

Laatste Nieuws

Laatste echte beursweek 2007

We zijn bij deze de laatste echte beursweek van 2007 ingegaan en het mag duidelijk zijn dat het niet op positieve noot is. 2007 werd een jaar van twee gezichten.
Het eerste gezicht was de overname gekte die wel mis moest gaan.
Het opvallende was, dat deze gekte niet in elkaar klapte door haar eigen gewicht, maar ze werd opzij geschoven door een probleem dat een nog zwaarder gewicht had.
Ze ging namelijk verloren in wat het tweede deel van het jaar bepaalde, de subprime crisis. Die raakte vooral de banken en leningen sector zwaar. Heel wat toonaangevende banken en verzekeraars zagen hun beurskoers tussen de 33 en 50% dalen en waren verplicht om miljarden op hun uitstaande leningen af te schrijven.
Wat de constante positieve factor was en bleef, was China. Dat bleef onverminderd prachtig gaan. Dit ‘meest kapitalistische land ter wereld’ kent al zo’n tien jaar lang een groei van rond de 10% op jaarbasis en zal haar beurscorrectie ook nog wel een keer krijgen, maar zo ver is het nu nog niet. Heel wat Chinese bedrijven zijn nu in 2007 tot de zwaarst wegende fondsen op de beurzen geworden. Hoewel niet alle Chinese bedrijven nu overgewaardeerd zijn, is het wel zo dat over het geheel genomen de Chinese bedrijven nu duur zijn. Ze moeten nu hun enorme groei ook echt waarmaken met structurele winsten. Met de Olympische Spelen voor de deur is het optimisme in China enorm groot. Dit geeft voor de aankomende maanden nog zeker hoop op nog hogere koersen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *