LADEN

Typ om te zoeken

Krimpende geldhoeveelheid

Laatste Nieuws

Krimpende geldhoeveelheid

Met iedere consument die goud koopt, loopt de hoeveelheid geld in de economie minstens dubbel zo hard terug!
Het kopen van goud is dus in feite slecht voor de economie, als we een goede economie definiëren als een economie met veel geld. Iedere euro die we in fysiek goud stoppen, is een euro die niet meer via ons bij de bank komt en waarmee de bank dus niet een hefboom kan creëren door er nog meer geld mee in de economie te zetten.
De basis euro zelf is niet verdwenen, want de verkoper van goud heeft die nu, maar de hefboom van de banken erop is weg of minstens verplaatst. Misschien de bank van de nieuwe eigenaar van de euro’s er nu weer een hefboom op kan creëren. Grote kans echter dat het geld naar het buitenland buiten Europa is gegaan, want daar zitten de meeste goudverkopers in de vorm van goudmijnen.
Doordat we nu dus vrij massaal goud aan het kopen zijn, creëren we een deflatie. Immers neemt het aantal euro’s in onze reële economie af. Dan zien we ook nog eens dat goud in waarde blijft stijgen en dat de stap van de goudkopers dus de juiste was. Dit zet dan nog meer consumenten aan de veiligheid van goud boven de euro te zoeken en zo zien we ook hier een spiraal van waaruit zeer moeilijk ontsnapt kan worden.
Immers zien we nu dag na dag dat goud beter is dan euro’s. Steeds meer mensen zien dat en willen die winsten ook maken. dat is niet onterecht, het is volkomen juist.
We hoeven geen valse trots over de euro te hebben. Het is een handig muntje voor op vakantie binnen Europa, maar in feite is het een wangedrocht dat veel te vroeg geboren is.

Overigens, mijn goud koop ik hier
.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *