LADEN

Typ om te zoeken

Klok tikt voor verzekeraars

Laatste Nieuws

Klok tikt voor verzekeraars

Vrijdag in Amerika een enorme beursrally in de laatste minuten van de handel. Waarom was de markt zo opgelucht? – De reden is het feit dat Moody’s en Standard & Poors hebben aangegeven dat ze voor eind februari met een nieuwe waardering voor de verzekeraars zullen komen. Een bedrijf als Ambac heeft, ondanks alle problemen tot op heden, nog altijd een AAA status. Die status kan echter in de huidige situatie, zonder een herstructurering, niet zo blijven. Voor de verzekeraars is echter die AAA status van groot belang. Het kost als AA verzekeraar meer om te lenen en je uitgegeven leningen zijn met een AA status minder interessant. Een verlaagde waardering zou dus bijzonder kostbaar zijn, want het zou miljarden kosten. Daarom is het aankondigen van de last minute plannen zo positief ontvangen door de markt. Blijkbaar willen een aantal banken nu al proberen een dam op te werpen. Een dam tegen de steeds verder en verder omvallende leningen en steeds verder rollende afwaarderingen.
Er is niemand mee gebaat als de waardering onnodig omlaag gaat. Gezien de kosten is het ook heel verstandig om er alles aan te doen om de AAA te behouden.
De waarderingsfirma’s hebben hun deel in het subprime schandaal gespeeld, waarbij het me nog altijd verbaasd dat die firma’s nog niet aangeklaagd zijn. Zonder hun welwillende medewerking was heel de subprime crisis niet mogelijk geweest. Ze hebben er enorm aan kunnen verdienen en lijken nu de dans te ontspringen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *