LADEN

Typ om te zoeken

Klaas Knot geeft onbedoeld een goed en toch verkeerd advies

Laatste Nieuws

Klaas Knot geeft onbedoeld een goed en toch verkeerd advies

Klaas Knot, de nieuwe president van de Nederlandsche Bank, heeft aangegeven dat mensen het beste hun hypotheek af zouden lossen.

Gelijk heeft hij, ik geef hetzelfde advies. Alleen ik doe het omdat ik het beste met u als lezer voorheb. Klaas deed het omdat… hij even niet nadacht over de gevolgen.
Stel even dat u uw schuld van 200.000 met spaargeld af gaat lossen, dan kan de bank 2.000.000 minder uitlenen. Nu zult u niet 200.000 op een spaarrekening hebben gehad, maar 100.000 misschien wel, hetgeen de bank 1.000.000 minder ruimte geeft. In feite is massaal de schulden aflossen hetzelfde als een bankenrun! Daarom is de uitspraak van Klaas Knot, zoals de Telegraaf al aangeeft, een uitglijder. Juist een directeur van een Nationale Bank kan zo’n advies niet geven. Hij moet liegen dat het gedrukt staat en mensen voorhouden dat het allemaal wel goed komt.

Mijn respect voor Klaas Knot is toegenomen. Ik hoop dat hij zo eerlijk en openhartig blijft.

Maar de banken zouden massaal failliet gaan als we allemaal zo slim zouden zijn. Mijn invloed is klein, die van Klaas Knot ook, maar wel veel groter dan die van mij.
Voor u individueel zou het het beste zijn als u geen hypotheek meer heeft. Uw besteedbaar inkomen zou er enorm op vooruit gaan. Dat is dan weer goed voor de economie. We hebben dan echter wel nieuwe banken nodig, wat de huidige zouden in een maatschappij zonder veel schulden geen bestaansrecht meer hebben.
Ik werk er zelf ondertussen wel aan om mijn hypotheekschulden te beperken. Ik wil nog dit jaar 25.000 euro aflossen en daarnaast is het plan om heel de hypotheekleningen binnen 5 jaar afgelost te hebben.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *