LADEN

Typ om te zoeken

Kan geld ineens waardeloos worden?

Laatste Nieuws

Kan geld ineens waardeloos worden?

We zijn gewend dat we in Europa met de euro werken. Een handige munt die vooral handig is voor wie vaak binnen Europa naar het buitenland moet. Ik herinner me nog de ritjes naar België en altijd het gehannes aan Belgische Franken te komen, want zodra je over de grens was accepteerden ze die mooie gulden niet meer.
Vreemde zaak vond ik dat altijd, want die gulden was veel harder dan de Belgische Frank. Gezien de devaluatie ten opzichte van de gulden was het achteraf gezien voor Belgen interessanter geweest die gulden toch steeds te accepteren.
Maar goed, we besloten dus met de euro verder te gaan en nu is er geen wisselkoers meer nodig.
Maar die oude munten zijn verdwenen. Vindt u nu nog oud geld, dan heeft u pech, officieel is het niets meer waard.
Tenzij u met een paar mensen afspreekt dat u het geld nog steeds blijft gebruiken… maar dat is dan illegaal als u tegelijk afspreekt dit zonder belastingafdracht te doen.
Het is NIET illegaal als u onderling in guldens afrekent, maar tegelijkertijd wel netjes de euro waarde met de belasting aftikt.
U mag namelijk gebruiken wat u wilt, als u maar voldoende belasting blijft afdragen.
Heel logisch ook, immers zou u anders geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen. Dat is namelijk ook een economische handeling waarvoor u ‘betaalt’ krijgt in bedankjes. Gelukkig is dat geen illegale munteenheid, anders was het nog lastig geworden.
De euro kan, net als de frank en gulden op enig moment weer verdwijnen. Ik acht de kans daartoe binnen 12 jaar vrij groot. Immers was de euro al een strijd op leven en dood aan het voeren zes jaar na haar invoering. Dat is geen teken van kracht. Wat of de reden ook gaat zijn, in mijn ogen zal de huidige euro binnen 12 jaar verdwenen zijn. Ze zal zijn vervangen door één of meerdere andere munten die gebracht zullen worden als logisch gevolg…
Of de autoriteiten ermee weg komen het als logisch gevolg weg te zetten, moet maar bezien worden. In feite zou het vooral zijn omdat de huidige euro niet vol te houden was. Gezien de situatie van vooral Zuid-Europa is het iedereen wel duidelijk dat een verandering van de euro een logische stap zal zijn… Of wachten we tot Europa krakend economisch tot stilstand komt?
Ik las woensdagochtend over een boek dat uit is gekomen en gaat over een jongeman die zijn geld in bitcoins stopte omdat hij de dollar niet vertrouwde. In 2019 valt de dollar en is hij in één klap schatrijk als ineens de bitcoin razend populair wordt en enorm in waarde toeneemt.
Het gaat maar om een boek, maar bitcoins, goud en zilver, het kan allemaal enorm in waarde toenemen op het moment dat de dollar en euro vallen… Maar tot het moment dat het zo ver is zullen bankiers en politici er alles aan doen om de populariteit van deze alternatieven zo laag mogelijk te houden(*). Hun belang is namelijk dat we ons vermogen in dollars en euro’s blijven vastleggen. Alleen dan hebben ze een enorme macht over ons. Dat geld kunnen ze namelijk volledig manipuleren.
Als we uiteindelijk misschien ooit bewust voor een beter alternatief kiezen, dan zal dat inhouden dat de echte macht van vooral bankiers enorm zal afnemen. Vergeet echter niet dat de bankiers op dit moment ook via de politiek de beschikking over het leger en het juridisch apparaat hebben. Hoeveel voorstanders van bitcoin, goud en zilver zullen gaandeweg niet in de gevangenis verdwijnen (*) omdat ze een te grote bedreiging vormen voor de macht van de huidige machtigen?
Staan die bankiers zomaar hun macht af, of laten ze liever de wereld economisch vergaan dan dat ze hun macht afstaan?
Ik heb ook niet de illusie dat bankiers hun macht definitief zouden afstaan. Vergeet niet, de FED is al de derde centrale bank van Amerika. De bankiers waren al twee keer eerder afgeserveerd. Hun opzet werd echter steeds sterker en nu bestaat de FED al meer dan honderd jaar. Hun machtsbasis is daarmee enorm geworden. Dat breek je niet zo maar even af.
(* Deze week bleek dat een grote gebruiker van bitcoins is opgepakt door de FBI. Hij wordt verdacht van een heleboel duistere zaken en al publiekelijk zwart gemaakt voor er ook maar sprake is van een formele aanklacht. De vraag is hoeveel er straks in de rechtbank nog staat van al die beschuldigingen.)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *