LADEN

Typ om te zoeken

Kan Amerika AAA status verliezen?

Laatste Nieuws

Kan Amerika AAA status verliezen?

Stel even, Moody’s en Standard & Poors hebben de euvele moed om de Amerikaanse staatsleningen van de AAA status af te halen… Wat gaat er dan gebeuren? Voor we ons dat afvragen, hoe groot is de kans? Die AAA status is al jaren een farce, want er is niet eens duidelijk hoeveel dollars er in omloop zijn. Hoe kan je er dan een beoordeling ten opzichte van de waarde aan geven?
Ja. de overheid betaalt wel terug. Nogal makkelijk, ze drukken er gewoon geld bij en geven je die papiertjes.
Een Amerikaanse staatsobligatie die van de AAA status afgehaald gaat worden, is DE indicatie dat Amerika en de Amerikaanse dollar over en uit zijn. De Amerikaanse bedrijven Moody’s en Standard & Poors zullen niet snel zo’n dramatisch besluit durven te nemen. Ze zullen dan ze zondebokken worden die Amerika in de tweede grote depressie gebracht hebben. Dat is geen label dat je je bedrijf wil omhangen.
Men wacht dus liever tot het moment dat de markt met de voeten laat zien dat die AAA status niet meer bestaat en zal dus achteraf pas gaan aanpassen.

Hoe kan de markt dat laten weten?

China en Japan en andere belangrijke handelspartners kunnen gaan weigeren in dollars uitbetaald te worden. Als die ineens euro’s, of de eigen valuta gaan eisen, dan is dat een keihard teken dat de dollar heeft afgedaan als wereldmunt. Mooier zou nog zijn als China en Japan in zilver en/of goud uitbetaald willen worden. Zilver is dan het meest logisch, want daar is nogal wat volume van. Er is ook wel veel goud, maar dat is voor de helft in handen van de rijke bankiers. Juist met zilver gaan komen zou de grote stunt zijn.

Op dit moment zijn heel veel landen en bedrijven met handen en voeten gebonden aan Amerika, maar de huidige crisis laat hen zien dat dit niet meer in hun voordeel is. Vooral China kan wel eens sneller dan gedacht in staat zijn om een eigen koers te varen. Dat Bank of America net een belang in een Chinese bank nam is dan ook geen verrassing. De grote bankiers willen nu ook voet aan de grond in China krijgen. Ook hen is duidelijk geworden dat Amerika, net als Europa, steeds meer vergane glorie aan het worden is. Amerika is nog machtig, maar op geleend geld en nog op het vertrouwen dat Amerika goed voor het geld is. Dat laatste mag ernstig betwijfeld worden en steeds meer landen twijfelen steeds openlijker. Het is slechts de vraag wanneer de dollar openlijk gedumpt gaat worden.
De misdaad heeft ondertussen de dollar al in de ban gedaan. Die willen Euro’s… Daarbij zijn ze niet erg slim… immers de euro is er net zo erg als de dollar aan toe. Het enige verschil is, de bedragen in Euro’s zijn wat lager.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *