LADEN

Typ om te zoeken

Is de echte crisis aanstaande?

Laatste Nieuws

Is de echte crisis aanstaande?

In 1929 verklaarde de toenmalige president van Amerika 5 dagen voor de beurscrash dat de Amerikaanse economie sterk en robuust was.
Een week later zat niet alleen Amerika, maar heel de wereld in zak en as.
Toen, net zoals nu, kan NIEMAND ons vertellen wanneer de volgende crisis uitbreekt.
Het kan over een week zijn, het kan nog 10 jaar duren.
We weten slechts dat het ZEER WAARSCHIJNLIJK is dat er naar aanleiding van de voortdurende geldschepping weer een enorme crisis gaat uitbreken. Sterker nog, het is een zekerheid.
Maar zoals gezegd, we weten totaal niet wanneer. Zelfs al is het een week van nu, dan kan het zijn dat we daar vandaag nog geen enkele indicatie van hebben.
Het is namelijk zo dat de crisis ‘ineens’ begint met net als in 2008 een eerste dominosteentje. Deze zal snel een tweede in zijn val meenemen, en die neemt de volgende mee en ineens valt bijna tegelijkertijd alles om.
Waar bent u dan nog veilig? Immers:
– Huizenprijzen zullen dan fors dalen
– Obligaties worden fors minder waard
– Aandelenkoersen zullen in elkaar storten
– Kunst zal heel veel waarde verliezen
– Geld zal waardeloos worden
– en het is maar de vraag of goud en zilver hun waarde behouden… Hoe zeer ik ook voorstander ben van goud en zilver bezitten, ik kan niet garanderen dat het op de korte termijn direct na het uitbreken van een crisis een goede bescherming zal bieden.
Wat is dan wel waardevol en kan u niet genoeg van bezitten?
– Eten
– (Landbouw)grond zonder er op rustende schulden
– Rechten op productie/grondstoffen
– Duurzame energiebronnen

De reden is simpel. Als de crisis uitbreekt, zullen productiemiddelen stil komen te staan omdat bedrijven de mensen en de energie niet meer kunnen betalen. Er zal veel minder voedsel worden geproduceerd, want veel minder mensen kunnen vooral dure producten als vlees en te importeren voedsel niet meer betalen. Wie op dat moment al veel (houdbaar) voedsel heeft, is een gelukkig mens.
Energie zal duur worden, maar niet voor mensen die zelf energie kunnen opwekken.
Landbouwgrond en eetbare tuinen zullen zeer gewild zijn, want daar kan dan lokaal voedsel op gekweekt worden. Misschien moet er dan zelfs landbouwgrond die dan niet gebruikt wordt geconfisqueerd worden, zodat er voedsel voor de lokale markt op gekweekt kan worden.
Maar het is de vraag of we allemaal de crisis wel lang genoeg overleven… Als de crisis deze week uitbreekt, dan hebben we pas begin juli de eerste oogst van het land. Hoeveel voedsel heeft u in de kelder liggen?
Is de regering verantwoordelijk voor het hebben van genoeg voedsel voor u en uw gezin, of bent u dat?
Mag u er zo maar van uit gaan dat er altijd genoeg eten in de supermarkt ligt?
Het is al tientallen jaren in West-Europa zo geweest, maar zijn we daarom niet te lui en gemakszuchtig geworden? Een paar honderd kilometer oostelijk kunnen ze zich de rijen voor de winkels nog wel herinneren. Eind jaren tachtig was dat nog realiteit in Oost-Duitsland, Polen, Rusland. Een dikke twee duizend kilometer naar het zuiden weten ze er nu ook alles van. Libië is geen welvarende staat meer. Amerika en de westerse landen kwamen ‘te hulp’.
Wie heeft er nog vijanden nodig als je zulke ‘vrienden’ hebt?
Niemand kan ons ook maar enige garantie geven opdat we onze welvaart behouden. Het kost u slechts wat planning en hooguit enkele honderden euro’s om een serieuze noodvoorraad voedsel aan te leggen. Ik ben er wel uit…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *