LADEN

Typ om te zoeken

Inspringen op kansen die de markt je geeft

Laatste Nieuws

Inspringen op kansen die de markt je geeft

Op 17 november 2010 kwam Air France-KLM met halfjaarcijfers. Eerder kwamen andere grote bedrijven in de luchtvaartindustrie al met mooie resultaten en er was geen reden waarom KLM dat niet zou gaan doen. Zo liet Boeing na bekendmaking van de resultaten een koersstijging zien van meer dan 3 procent. De winst overtrof alle verwachtingen. Ook de luchtvaartmaatschappijen lieten na drie moeilijke jaren weer goede cijfers zien. Delta en US Airways kondigden daarnaast zelfs nog eens aan dat ze personeel gingen aantrekken om te kunnen voldoen aan de alsmaar groeiende vraag naar vliegtickets.
Air France-KLM was met al dit goede nieuws uit de sector natuurlijk flink opgelopen. Het leek dan ook een gelopen race. Het zou de zoveelste kwestie "sell the facts" worden op de dag dat de halfjaarcijfers daadwerkelijk bekend gemaakt werden. Erger nog, het kan dan alleen maar tegenvallen. Beleggers nemen dan vaak winst op dat soort dagen. Het mooie was echter, dat beleggers al eerder winst namen. De Europese Commissie besloot namelijk een boete uit te delen wegens kartelvorming. De vliegtuigenmaatschappij moest samen met tien anderen een enorme boete betalen. Het deel voor de rekening van Air France-KLM besloeg maar liefst 340 miljoen euro.

Er was deelgenomen aan verboden prijsafspraken voor luchtvrachtactiviteiten. Naast de boetes van de overheden werd Air France-KLM ook geconfronteerd met civiele claims van gedupeerde klanten.

Ernstige zaak?

Dat leek me niet. Het was geen nieuw verhaal. De betrokken maatschappijen hadden hiervoor al eens boetes betaald in de VS, Canada en Australie en KLM heeft in de VS alleen al aan 87 miljoen dollar schadevergoeding aan gedupeerde klanten gegeven. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep had vooruitlopend op al deze boetes zelfs al een flinke voorziening genomen van een aantal miljoen euro.

Niettemin kwam het breeduit in de pers en raakten veel beleggers in paniek.

Dit gaf druk op de koers van Air France-KLM. Deze koersdruk was echter juist mooi meegenomen. Dit nieuws gaf beleggers die eerder de trein gemist hadden een tweede kans! Het gaf de ideale beweging om met turbo’s op de koers in te spelen. Twee dagen voor het uitkomen van de halfjaarcijfers kocht ik een turbo long. Deze cijfers konden immers haast niet tegenvallen, terwijl niemand het aandeel meer zag zitten en de koers flink gezakt was. De turbo long kon na bekendmaking van de halfjaarcijfers tegen een 37% hogere prijs verkocht worden. Een mooie winst nietwaar?

Deze transactie  geeft perfect de manier van handelen aan die mij goed ligt. Inspelen op geruchten en nieuws, en daarbij vooruit lopen op de markt. Met behulp van logisch nadenken en een scherp inzicht kunnen dit soort kansen worden opgemerkt en benut. Technisch analyse wordt gebruikt om het koersdoel en de stoploss te bepalen. Graag vertel ik u meer over mijn manier van handelen.

Op dinsdag 8 februari zal het eerste (gratis!) Turbo-Trading seminar plaatsvinden. Het is een mooie kans om te horen hoe ik maandelijks streef naar 5% netto winst en om te bekijken of het volgen van mijn portefeuille misschien iets voor u is. Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.
http://www.turbo-trading.nl/seminar.html

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *