LADEN

Typ om te zoeken

In Amerika je huis verlaten en dan…

Laatste Nieuws

In Amerika je huis verlaten en dan…

Massaal zien en zagen we dat Amerikanen die hun hypotheek niet meer kunnen opbrengen hun huis verlaten.
De hypotheek is gekoppeld aan het huis, dus geef je huis terug aan de bank en weg is je probleem…

 

Tot de IRS (Amerikaanse belastingdienst) om de hoek komt kijken.
Die vindt namelijk dat je je huis ‘weg hebt gegeven’ aan de bank.
Dit houdt in dat je als Amerikaan nog een belastingaanslag vanwege een ‘schenking’ te verwerken krijgt. We moeten dan grofweg denken aan zo’n 20% van de waarde van het huis. Dit is de reden waarom de kredietwaardigheid van een huisverlater enkele jaren slecht zal zijn.
Het huis achterlaten en goedkoper gaan wonen houdt echter ook in dat je lasten veel lager worden. (Al is het zo dat deze mensen niet voor niets achter lopen met de hypotheekbetaling. Die hadden de woonlasten al niet meer…)
De meeste mensen die nu nog in de vervelende situatie van te hoge woonlasten komt, probeert er ten kosten van veel uit te komen, de eerdere groep (en dat waren vaak de niet zo prettige consumenten) liet de boel de boel en probeerde onzichtbaar te worden. Veel huisverlaters wisten wel degelijk bij het afsluiten van de hypotheek dat ze een te duur huis kochten en dat ze op de pof gingen leven. Een schoonmaker die een huis met 7 kamers koopt op een hypotheek met een maandlast groter dan zijn loon… Wat had die anders verwacht?
De hoop was bij velen dat de huizenprijzen zo hard zouden blijven stijgen dat ze na enkele jaren met een enorme winst het huis konden verkopen. Dat spel was immers tientallen jaren goed gegaan. Toen de meute zich er mee inliet was het feest snel afgelopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *