LADEN

Typ om te zoeken

Iemand moet het aandeel bezitten

Laatste Nieuws

Iemand moet het aandeel bezitten

Misschien een rare titel, maar wat ik er mee wil zeggen, is dat er altijd iemand is die een aandeel bezit. Iemand heeft het aandeel als het daalt en iemand heeft het aandeel als het stijgt.
De kunst van winstgevend beleggen is nu om steeds de juiste persoon te zijn! Ik kreeg dit weekend een mail van een lezer die op 50% verlies staat bij een service die het zo goed doet. Hij heeft alleen niet alles meegedaan en op de één of andere manier het voor elkaar gekregen om net die aandelen te kiezen die nog niet gestegen zijn. Sterker nog, zijn aandelen daalden fors.
De vraag aan mij was of hij zijn verlies moest nemen, of geduld moest hebben.
Ik geef geen individuele adviezen, dus vandaar mijn antwoord via deze nieuwsbrief.
– De vraag is of het terecht is dat de aandelen nu in bezit zijn. Zijn het aandelen van een bedrijf dat goed loopt en dat op de beurs op dit moment ondergewaardeerd wordt? Als dat zo is, en de vooruitzichten zijn nog altijd volgens verwachting goed, dan zou ik eerder bijkopen!
Echter, als de vooruitzichten slechter geworden zijn, dan kunt u beter uw geld cash maken en met uw cash een aandeel met meer potentie kopen.
Vraag u wel altijd af of u, achteraf gezien, deze situatie had kunnen voorzien. Was u gaan gokken? Of was het pure pech? Ik heb zelf in 2010 twee keer verlies moeten pakken op aandelen in twee verschillende sectoren. Bij de één pure pech, namelijk de BP milieuramp. Bij de andere helaas ook pech, omdat het zo geroemde Amerikaanse strenge toezicht op de boekhouding een wassen neus bleek.
Shit happens en je kan het niet altijd voorkomen. Wel moet je leren van je fouten en dus blijven kijken of je het een volgende keer beter kan doen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *