LADEN

Typ om te zoeken

Hypotheek rente hoog door securisaties

Laatste Nieuws

Hypotheek rente hoog door securisaties

Volgens de Rabobank is het logisch dat de hypotheek rente in Nederland zo hoog is ten opzichte van de hypotheekrente in andere landen. 25% van de hypotheken was hier namelijk gefinancieerd door securisaties. Nu die vrijwel niet meer mogelijk zijn, moet volgens de Rabobank de rente dus omhoog.
Klinkt logisch, maar het is gewoon klinkklare onzin.
Waar de Rabo volkomen aan voorbij gaat, is dat de de bank er dus ook maar van uit gaat dat de winst van de banken totaal niet mag inboeten na de crisis.
In feite houden de banken dus vast aan de belachelijk hoge winstniveaus die ze voor de crisis behaalden door hypotheken opnieuw te verpakken. Nu dat opnieuw verpakken niet meer gaat, moet dus de lant meer betalen en de hypotheekrente omhoog.
De Rabobank liegt niets, maar ze zegt ook niet de waarheid.
De Rabobank heeft van alle banken echter wel het meeste recht van spreken. Ze heeft nooit overheidshulp gevraagd. Hoefde ze ook niet, want ze heeft bijna gratis hulp uit Amerika krijgen. Schaamteloos nam de bank de kans waar om gratis geld uit Amerika aan te vragen. Daar was niets illegaals aan en het was enorm goed koopmanschap. Je kan echter te ver gaan en in mijn ogen is de Rabobank met haar misinformatie over de hypotheekrente vrij ver aan het gaan.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *