LADEN

Typ om te zoeken

Huizenprijzen Nederland dalen snel

Laatste Nieuws

Huizenprijzen Nederland dalen snel

Huiseigenaren halen zelf de vraagprijs van hun huis al flink omlaag. Gemiddeld genomen gaat op dit moment de vraagprijs al met 5% omlaag maar er zijn al uitschieters naar 18% prijsdaling. Vooral woningen boven de 300.000 euro worden door de verkopers al flink lager geprijsd in de hoop dat dit snelle kopers trekt.
Vooralsnog lijkt echter de gemiddelde tijd dat een huis te koop staat echter nog steeds verder toe te nemen.
Verschillende partijen in de huizenmarkt houden hun handje nu al bij de overheid op voor steun. Vooral bouwprojecten liggen nu stil omdat project ontwikkelaars moeilijker aan geld kunnen komen. Op dit moment hebben de bouwers nog wel werk, maar als te veel projecten stilgelegd worden, zullen de bouwbedrijven snel tegen het feit aanlopen dat hun werknemers duimen zitten te draaien.
Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) zou zowel de nationale hypotheek garantie omhoog moeten alsmede de overdrachtsbelasting (tijdelijk) gehalveerd moeten worden. Vooral die laatste zou naar mijn idee veel schelen en zou geen tijdelijke maar structurele maatregel moeten worden. Bij een huis van 350.000 euro is de 6% overdrachtsbelasting al 21.000 euro. Dat is veel geld dat als een soort verhuisstraf afgedragen mag worden aan de staat. Het percentage is altijd gelijk gebleven, ook nadat de huizenprijzen ze stegen. Hiermee profiteerde de overheid dus enorm, maar deze dure verhuisstraf is nu wel één van de oorzaken van het feit dat huiseigenaren nu niet makkelijk meer verkassen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *