LADEN

Typ om te zoeken

Het voordeel van munten verzamelen

Laatste Nieuws

Het voordeel van munten verzamelen

Toen ik in 2003 weer zo veel geld ging verdienen dat ik maandelijks wat geld overhield, ben ik begonnen met munten verzamelen.
De eerste munten waren waardeloos en blijven dat, omdat ik niet voor kwaliteit ging en in feite nog weinig van munten wist.
Zo heb ik muntjes van 1 cent in hoesjes van 50 cent per stuk geplakt. Waanzin, omdat die centen nooit meer waarde dan de koperwaarde zullen krijgen. De koperwaarde is grofweg 2 cent per cent…
Zilveren munten zijn al beter, maar ik realiseerde me in het begin niet dat de waarde enorm samenhing met de conditie van de munt. De munten met de meeste waarde zijn munten die in perfecte staat zijn. In feite munten die nooit door een mensenhand geraakt zijn.
Dit kan een munt tot wel 20 x meer waard maken!
Belachelijk, maar zo is het wel.
Het is dus te overwegen om wat meer geld uit te geven voor munten die in perfecte staat zijn en die dus per stuk verpakt verkocht worden. De premie van soms wel 50% of meer keert zich uit, zolang er mensen zijn die voor dit soort perfecte munten een enorme premie overhebben.
We hopen er allemaal op dat de ‘grote crisis’ nog ver weg blijft en zo lang dat zo is, is de realiteit dat munten die in perfecte staat verkeren veel meer waard zijn dan munten die gebruikt zijn.
Wie dus geld wil verdienen aan goud en zilver en niet ook een directe link wil hebben met de dagelijks fluctuerende goud en zilver prijs, die kan overwegen om ook in perfecte staat munten te gaan handelen.
Dat kan enorm lucratief blijken te zijn zo lang de crisis niet serieus toeslaat. Uiteindelijk is dat wat we allemaal steeds hopen, namelijk het feit dat de crisis ver weg van ons blijft.
Het nadeel, ik noemde het al, van de perfecte munten is dat ze fors duurder zijn dan de reguliere prijs van het gebruikte goud en zilver. Dat is dan een bewuste keuze.
Uiteindelijk is het sparen van perfecte munten ook gewoon beleggen. Je weet 100% zeker dat ook in die markt er een keer een dip komt. Maar tot die tijd kan deze handel heel leuk en lucratief zijn.
Pas wel op… Vraag u af wat de reden is om een bonus te betalen. Is het om een heel marketingplan te kunnen financieren, of is het omdat er daadwerkelijk een markt is die tegen die prijs munten wil afnemen.
Vergelijk bij een eventuele aankoop altijd op Internet prijzen die daar gevraagd worden. Let wel op dat het dan om dezelfde kwaliteit gaat.
Overigens heb ik zelf mijn handel in de munten zo’n 2,5 jaar geleden stopgezet. Ik heb afscheid genomen toen ik mijn nieuwe huis kocht. De tuin is nu mijn nieuwe tijdvretertje.

Ik heb nog wel wat koperen centen die voor veel kunnen worden overgenomen…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *