LADEN

Typ om te zoeken

Het gevolg van geldschepping (Tom Lassing)

Laatste Nieuws

Het gevolg van geldschepping (Tom Lassing)

Binnenkort gaan zowel de FED als de ECB weer met een nieuwe ronde van geldscheppingen komen. U weet dat ik het waanzin vind, maar wat ik vind is niet belangrijk, belangrijk is het feit dat het er gaat komen en nog belangrijker is wat het gevolg gaat zijn.
Het nieuwe geld zal wederom naar de banken gaan. U en ik krijgen er niets van. De banken gaan heel veel gratis geld krijgen en wat gaan ze daar mee doen?
– Ik denk dat ze een deel van dat geld in de beurs gaan stoppen. Niet meer zoals vroeger in aandelen, maar ze gaan het vooral in flitshandel en in derivaten inzetten. Doel zal immers zijn om snel winst te gaan maken en hoe kan dat beter dan een beurshausse te creëren met dat nieuwe geld?
Door die stijgende beurs worden hun huidige long posities meer waard en door de stijging worden de nieuw ingenomen posities ook meer waard.
De banken gaan een feest voor zichzelf creëren dat in de geschiedenis geen gelijke heeft. Ze kunnen dat doen omdat ze enorme hoeveelheden geld in hun schoot geworpen krijgen. In feite zeggen de FED en de ECB dat ze ‘los’ mogen gaan, als het geld maar gaat rollen. Nu, dat is bij de banken niet aan dovemansoren gericht. Er zullen weer enorme bonussen aanhet management uitgekeerd gaan worden. De bedragen waarmee de traders van banken straks mogen handelen zullen nieuwe records bereiken.
Andere beleggers mogen hooguit wat kruimels oppakken, als ze slim en snel zijn.
Uiteindelijk zullen aandelenkoersen dus stijgen, maar ik verwacht niet dat banken massaal in aandelen gaan stappen. Ik verwacht veel meer actie in hefboom ETF’s en CDO’s en CDS en dat soort producten. Producten waar wij in feite niet in moeten zitten. Vandaar dat we hooguit wat kruimels kunnen oppakken.
Banken doen immers niet meer aan aandelen. Die leveren hen te weinig op.
Ze willen zoveel mogelijk hefboom, want ze weten immers nu al wat de markt gaat doen. Ze creëren die markt zelf, ze stoppen het extra geld er in en ze bepalen wanneer de vraag gaat ontstaan en tot wanneer het feest gaat duren. Als je al die gegevens al weet, dan zou je wel gek zijn als je niet met een enorme hefboom die markt gaat betreden.
Durft u in zo’n markt mee te doen? U bent als particuliere belegger blind, doof en gehandicapt. U staat in de ring met een volledig fitte lokale kampioen boksen. Hoeveel kans maakt u serieus?
Ik weet vrijwel zeker dat de beurs uiteindelijk zal stijgen zodra het nieuwe geld komt. Ik weet echter niet wanneer. Daarom kies ik zelf voor een terughoudende strategie in kwaliteitsaandelen. De factor tijd is daarmee voor mij geen vijand meer. Ik ben dus niet langer gehandicapt meer. Nu nog wat doen aan de doof en blindheid…
Door met opties te gaan werken, zowel geschreven als gekocht, kan ik verdere risico’s uitsluiten. Ik maximeer echter wel mijn winst met de geschreven Call opties, maar zeg nu zelf, stel dat ik 20% in een korte tijd maak, is dat dan erg? Dat is die kruimel die de banken me wel moeten gunnen, als ik tenminste zelf zo slim ben om deze op te rapen. De geschreven opties dwingen me ook om op een gegeven moment de markt te verlaten. Misschien te vroeg, maar aan de andere kant, als je een mooie winst maakte, dan ben je toch nooit te vroeg? Via die weg is mijn blindheid ook genezen.
Of ik de signalen die de FED, de ECB en de banken uitzenden kan horen, ik durf het niet te voorspellen. Of ik dus van mijn doofheid af ga komen, dat durf ik niet te voorspellen. Ik maak echter door een gedegen voorbereiding wel iets meer kans in de ring.

Wat ik verwacht, is dat door de geldschepping ook een aantal mensen zo slim gaat zijn om zich te realiseren dat met die geldschepping ook inflatie weer een issue wordt. Goud en zilver zijn dan normaal gesproken een goede plek om die periode uit te zitten. Ik blijf in dit klimaat een voorstander van goud en zilver.
Voor iedereen buiten Nederland raad ik van harte www.goudrekening.biz aan.
Woont u in Nederland, dan kunt u wat mij betreft kiezen tussen deze buitenlandse aanbieder (Engelstalig) of deze Nederlandse aanbieder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *